Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent
ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΚΏΔΙΚΑ

Υπέροχο παγωτό βανίλιας με καραμέλα


Εντυπωσιάστε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας με ένα εύγευστο παγωτό βανίλιας με καραμέλα, γαρνιρισμένο με τραγανό τρίμμα μπισκότου και ξηρών καρπών. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του και την εμφάνισή του.

Υλικά συνταγής
  • 250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 270 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης/μούσλι ή άλλες νιφάδες δημητριακών επιλογής σας
  • 130 γρ.φουντούκια χοντροκομμένα
  • 500 ml  σιρόπι καραμέλας
  • 2 λίτρα παγωτό βανίλια μαλακωμένο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθούς. Στρώστε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου.
  2. Βάζετε σε ένα μπολ, τη λιωμένη μαργαρίνη, τη  ζάχαρη, το αλεύρι, τις νιφάδες δημητριακών και τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το μείγμα σε πολύ λεπτή στρώση, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
  3. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 5 λ και μετά, ενώ είναι ακόμα ζεστό, το θρυμματίζετε σε πολύ μικρά κομματάκια και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  4. Βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Στρώνετε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος 20 x 30 εκ. με χαρτί ψησίματος. Απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση το μισό θρυμματισμένο μείγμα και το περιχύνετε με το 1/3 σιρόπι καραμέλας. Στρώνετε όλο το παγωτό πάνω από τη καραμέλα και ισιώνετε την επιφάνεια. Περιχύνετε το παγωτό με το υπόλοιπο 2/3 σιρόπι  καραμέλας.
  5. Απλώνετε το υπόλοιπο θρυμματισμένο μείγμα πάνω από τη καραμέλα. Το καλύπτετε με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε όλο το βράδυ  στη κατάψυξη να παγώσει καλά. Το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας το, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Υπέροχο παγωτό βανίλιας με καραμέλα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.