Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent
ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΚΏΔΙΚΑ

Κεφτεδάκια με ριγκατόνι σε σάλτσα ντομάτας


Πεντανόστιμα κεφτεδάκια, με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά και ζυμαρικό ριγκατόνι σε πλούσια σάλτσα ντομάτας. Μια εύκολη συνταγή (photo) για ένα χορταστικό πιάτο με υπέροχη γεύση για το οικογενειακό καθημερινό τραπέζι.

Υλικά συνταγής
  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 700 γρ. κιμάς ανάμεικτος, 350 γρ. χοιρινός και 350 γρ. μοσχαρίσιος
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 2 φέτες ψωμί, μουλιασμένες σε γάλα ή νερό καλά στυμμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα 
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 500 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή 1 δόση σπιτική (συνταγή εδώ)
  • Για το ζυμαρικό και σερβίρισμα:
  • 400 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι
  • τριμμένο τυρί πεκορίνο ή κεφαλοτύρι ή μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα, για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής
  1. Βράζετε τα ριγκατόνι σας σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό 2 λ λιγότερο από την ώρα που αναφέρεται στη συσκευασία. Κρατάτε 1 ½ φλ. νερό από αυτό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε. 
  2. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε αρκετή ώρα με τα χέρια σας. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λ τουλάχιστον να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Στη συνέχεια, πλάθετε σε πολύ μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε μπόλικο σπορέλαιο μέχρι να κάνουν κρούστα απ” όλες τις πλευρές. 
  3. Για τη σάλτσα ντομάτας: Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τη μεταφέρετε σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτετε και 2 φλ. τσαγιού νερό και τη ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά προσθέτετε τα κεφτεδάκια και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λ.
  4. Αν φτιάξετε τη δική σας σάλτσα ντομάτας ξεκινάτε με τη παρασκευή της, σε μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα, αλλά αντί για 1/2 φλ. τσαγιού νερό βάζετε 2 φλ. νερό. Βράζετε τη σάλτσα σας για 10 λ και στη συνέχεια προσθέτετε τα κεφτεδάκια, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λ επιπλέον. 
  5. Για το ζυμαρικό και σερβίρισμα: Εν τω μεταξύ έχετε βάλει να βράσουν τα ριγκατόνι σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό. Δύο (2) λ πριν το από το προτεινόμενο στη συσκευασία χρόνο βρασμού τους, με μια τσιμπίδα τα βγάζετε από τη κατσαρόλα που βράζουν και όπως “στάζουν” τα μεταφέρετε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.
  6. Τα ανακατεύετε απαλά, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε υψηλή και τα αφήνετε να βράσουν για 2 λ με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα. Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγο νερό από αυτά που τα βράσατε. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά σερβίρετε αμέσως, ζεστό το φαγητό σας, 
 
Sintayes.gr

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter


Κεφτεδάκια με ριγκατόνι σε σάλτσα ντομάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.