ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΥΒΟΙΑ - ΑΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :Ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γ.Ψαθάς επιθυμεί την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στα Ψαχνά


Ο Δήμαρχος Διρφύων -Μεσσαπίων Γεώργιος Ψαθάς επιθυμεί την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στα Ψαχνά και κατά την κατά την συνάντηση του  με τους Γεωπόνους ΤΕ της Εύβοιας πέραν από τα ζητήματα περιβάλλοντος και λοιπά ζητήματα που έπεσαν στο τραπέζι, τέθηκε και η προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας γεωπονικών τμημάτων Φυτικής & Ζωικής παραγωγής στο παράρτημα του ΑΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  στα Ψαχνά. 

Ο Δήμαρχος ανοιχτός στην προοπτική μιας τέτοιας εξέλιξης, καθώς η περιοχή μας είναι άρδην αγροτική & κτηνοτροφική  και η εκπαίδευση των φοιτητών θα μπορεί να γίνεται σε ένα περιβάλλον, το οποίο βοηθάει την επιστήμη τους, καθώς η περιοχή μας έχει πολλές καλλιέργειες & κτηνοτροφικές μονάδες.

Από την άλλη η λειτουργία ενός τέτοιου τμήματος στα Ψαχνά θα μπορούσε να βοηθήσει την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Τώρα ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση με το να προωθήσει το ζήτημα τόσο στην διοίκηση του ΑΤΕΙ όσο και στο αρμόδιο υπουργείο, καθώς όπως φαίνεται θα μπορούσε ένα τέτοιο αίτημα να γίνει αποδεκτό.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΠΤεΓ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του τοπικού τμήματος Ευβοίας της Π.Ε.Π.Τε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων) αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κώστα Καρύδη και τον Γραμματέα Σπύρο Ακριώτη με τον Δήμαρχο Διρφύων -Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Ψαχνών .

Έγινε μια συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον αγροτοδιατροφικό τομέα , αφού στον συγκεκριμένο Δήμο υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα τόσο στη Φυτική παραγωγή όσο και στην Ζωική παραγωγή.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως η διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων, ενώ έγινε αναφορά και στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Ψαθάς ανέφερε κυρίως πως είναι θετικός στην προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Γεωπονικής Σχολής της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο παράρτημα του ΑΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στα Ψαχνά όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να στεγάσουν τμήμα ή τμήματα φυτικής και ζωικής παραγωγής , ιδίως μετά την κατάργηση τμημάτων και μετεγκατάστασης τους σε άλλες περιοχές.

Το τοπικό τμήμα της Π.Ε.Π.Τε.Γ συμφωνεί σε αυτή τη προοπτική γιατί πιστεύει πως η ίδρυση και λειτουργία γεωπονικής σχολής της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην περιοχή θα συνεισφέρει πολλαπλά τόσο στην τοπική κοινωνία άλλα επιπρόσθετα θα βοηθήσει και τους αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής ώστε να παράγουν προιόντα υψηλής εμπορικής και διατροφικής αξίας.

Άλλωστε η συγκεκριμένη περιοχή είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προιόντα της Αθήνας, άλλα αποτελεί και βασικό προμηθευτή μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Τέλος, γίνεται και μεταποίηση και εξαγωγή αρκετών προιόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης.

με πληροφορίες από:

eviawelle.gr
texnologosgeoponos.gr

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

ΕΥΒΟΙΑ - ΑΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :Ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γ.Ψαθάς επιθυμεί την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στα Ψαχνά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: