Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κεφτεδάκια στρογκανόφ με φετουτσίνι


Υπέροχα κεφτεδάκια σε σος στρογγανώφ με φετουτσίνι. Ένα νόστιμο πιάτο, για να αναδείξετε τα κεφτεδάκια που σας περίσσεψαν σε ένα πλήρες νοστιμότατο πιάτο για μικρούς και μεγάλους, για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Μια χρονοβόρα συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά συνταγής
  • Για τα κεφτεδάκια:
Βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ
  • Για τη σος στρογκανόφ:
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα στη μέση
1 ½ κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κ.γ. μουστάρδα
1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
3/4 φλ. ξινόκρεμα (sour cream) [*]
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό χοντροκομμένο
αλάτι πιπέρι
  • Για το ζυμαρικό:
1 πακέτο ζυμαρικά φετουτσίνι

Εκτέλεση συνταγής
  • Για τα κεφτεδάκια: Αν σας έχουμε περισσέψει κεφτεδάκια από προηγούμενη ημέρα, απλά συνεχίζετε τη διαδικασία για τη σάλτσα. Διαφορετικά φτιάχνετε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, τηγανίζοντάς τα ελαφρώς λιγότερο.
  • Για τη σος στρογγανώφ: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, τη πάπρικα και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 3 λ ακόμα ή μέχρι να γίνουν τρυφερά τα μανιτάρια.
  • Αναμιγνύετε καλά, το ντοματοπελτέ, τη μουστάρδα, το κρασί και το ζωμό κότας και το ρίχνετε στο τηγάνι με το μείγμα κρεμμυδιών-μανιταριών, ανακατεύετε, προσθέτετε και τους κεφτέδες στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λ περίπου. Προσθέτετε τη ξινόκρεμα και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε ανακατεύετε και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά.
  • Για το ζυμαρικό: Εν τω μεταξύ βράζετε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πάνω από το ζυμαρικό σας. Προαιρετικά προσθέστε τριμμένο τυρί.
[*] Ξινόκρεμα (sour cream) θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετς. Αν δεν δύνασθε να τη προμηθευτείτε άμεσα, αντικαταστήστε τη με ισόποση κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών ελαφρώς χτυπημένη με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού.


Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Κεφτεδάκια στρογκανόφ με φετουτσίνι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.