Προτάσεις του ΑΚΚΕΛ ώστε να προληφθεί η είσοδος της ευλογιάς των προβάτων

Oι προτάσεις του ΑΚΚΕΛ ώστε να προληφθεί η είσοδος της ευλογιάς των προβάτων Άμεσος περιορισμός των κοπαδιών αιγοπροβάτων σε ολόκλ...


Oι προτάσεις του ΑΚΚΕΛ ώστε να προληφθεί η είσοδος της ευλογιάς των προβάτων
 1. Άμεσος περιορισμός των κοπαδιών αιγοπροβάτων σε ολόκληρο τον νομό για 45 ημέρες.
 2. Ενίσχυση των κτηνοτρόφων προκαταβολικά (αν δεν υπάρξει προκαταβολή του κόστους εγκλεισμού, κανείς κτηνοτρόφος δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει το κόστος και θα έχουμε φαινόμενα μη τήρησης των περιοριστικών μέτρων) που θα κρατήσουν τα κοπάδια τους στις σταβλικές εγκαταστάσεις , σε οποιαδήποτε περιοχή επιβληθούν παρόμοια περιοριστικά μέτρα, με αύξηση του καταβαλλόμενου τιμήματος σε 0,90 λεπτά ανά ζώο ανά ημέρα περιορισμού και όχι εφάπαξ 10 ευρώ ανεξάρτητος ημερών όπως είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς τα ζώα βρίσκονται σε πλήρη παραγωγική διαδικασία.
 3. Ενίσχυση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών με εποχικό προσωπικό ακόμα και στρατιώτες κτηνιάτρους .
 4. Κατάργηση του ορίου των χιλιομέτρων και καυσίμων για τα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη της νόσου.
 5. Άμεση έγκριση για κατ' εξαίρεση υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της νόσου, καθώς δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί το νόσημα με δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο.
 6. Άμεση έγκριση για υπέρβαση του ορίου των 60 ημερών των εκτός έδρας μετακίνησης του προσωπικού των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της ΠΑΜΘ
 7. Συμβολή της Αστυνομίας στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται(π.χ επιτήρηση των κοπαδιών που πρέπει να παραμείνουν στις σταβλικές εγκαταστάσεις)
 8. Συνδρομή της Αστυνομίας , της Πυροσβεστικής και των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών για την λειτουργία των τάφρων απολύμανσης των διερχόμενων οχημάτων καθώς και στη δημιουργία νέων σημείων απολύμανσης
 9. Συνδρομή των Δήμων με το προσωπικό τους για την επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων και την λειτουργία των απολυμαντικών σημείων
 10. Να υπάρξει πρόβλεψη και συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να μην υπάρξουν απώλειες δικαιωμάτων στους κτηνοτρόφους των οποίων τα ζώα θανατώθηκαν και δεν υπήρξε δική τους υπαιτιότητα.
 11. Να υπάρξει πρόβλεψη για συμπληρωματική ενίσχυση των κτηνοτρόφων που θα αντικαταστήσουν τα κοπάδια τους (ανασύσταση της εκτροφής) κυρίως με ζώα Ελληνικών φυλών για ενίσχυση της παραγωγής και εμπορίας της Φέτας.
 12. Απολύμανση όλων των οχημάτων που εισέρχονται στην χώρα από Τουρκία και Βουλγαρία.

kthnotrofia.pblogs.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια