ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Είναι σωστό να βάζουμε τα κρασιά στο ψυγείο;


Οι αλλαγές θερμοκρασίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο κρασί; Κάνει να παγώνουμε και να ξεπαγώνουμε τα κρασιά μας; Κάποιες φορές βάζουμε ένα κρασί στην ψύξη με την πρόθεση να το καταναλώσουμε.

Το ξεχνάμε όμως εκεί για ένα μήνα κι αποφασίζουμε να το ξαναπάμε πίσω στο κελάρι μας. Όλοι όμως έχουμε διαβάσει πόσο ζωτικής σημασίας είναι η διατήρηση συγκεκριμένων θερμοκρασιών. Ποιες είναι οι επιπτώσεις και τι αλλαγές μπορεί να επιφέρει στο κρασί μας η ψύξη;

Ο Paolo Basso, καλύτερος sommelier στον κόσμο για το 2013 μας απαντάει: 

Όπως συμβαίνει και με κάθε τρόφιμο που καταναλώνουμε, η έκθεσή του στο κρύο θα επιβραδύνει ή θα σταματήσει την διαδικασία ωρίμανσής του. Αν το κάνετε αυτό μόνο για μια φορά σε ένα νεαρό κρασί, αυτή η περίοδος ψύξης θα σταματήσει την ωρίμανση του χωρίς επιπτώσεις. Ένα πιο ώριμο κρασί όμως, που είναι λιγότερο ανθεκτικό στο σοκ θα υποστεί κάποια διαταραχή στην διαδικασία της ωρίμανσης του. Το κρασί βλέπετε, είναι σαν τους ανθρώπους….οι νέοι αναρρώνουν ευκολότερα από ένα ατύχημα ενώ όσο μεγαλώνουμε όλα γίνονται πιο δύσκολα…το καλύτερο είναι λοιπόν να αποφύγουμε το κακό συμβάν σε κάθε περίπτωση. 

Τέλος, ειδικά για την σαμπάνια, σύμφωνα με τον Jean-Baptiste Lécaillon- chef de cave και vice-president της Louis Roederer- πρέπει να μπαίνει στην ψύξη 48 ώρες πριν την απολαύσουμε, εφόσον αυτό είναι δυνατόν.

 krasiagr.com
 
 
Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Είναι σωστό να βάζουμε τα κρασιά στο ψυγείο; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: