Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κομπόστα Βερίκοκο


Κομπόστα βερίκοκο. Μια εύκολη συνταγή για ένα ελαφρύ γλύκισμα για να έχετε ένα γλυκό πάντα στο σπίτι σας. Μπορείτε τη σερβίρετε για πρωϊνό με γιαούρτι ή με παγωτό μαζί με το σιρόπι τους σαν επιδόρπιο, μετά το φαγητό, ή με τον απογευματινό καφέ σας πάνω από μικρά κεκάκια. Άλλη μια συνταγή από τα “τεφτέρια” της μαμάς του Νικ. Τσελεμεντέ, που μας ενθουσίαζε με τη γεύση της.

Υλικά συνταγής
  • 700 γρ. βερίκοκα
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 λεμονιού το χυμό και τη φλούδα

Εκτέλεση συνταγής
  • Πλένετε καλά τα βερίκοκα, τα κόβετε στη μέση και τα αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. (Προαιρετικά μπορείτε να καθαρίσετε τις φλούδες τους). Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και τα βράζετε για 4-5 λ περίπου από την ώρα βρασμού. Στραγγίζετε τα βερίκοκα, τα προσθέτετε στη κατσαρόλα και τα βράζετε για 8-10 λ μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν (αν έχετε αφαιρέσει τις φλούδες ο χρόνος βρασίματος θα είναι λιγότερο).
  • Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ, ανακινείτε απαλά τη κατσαρόλα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει η κομπόστα. Τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα. Μόλις κρυώσει πολύ καλά μπορείτε να τη βάλετε σε καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Δείτε τη διαδικασία αποστείρωσης βάζων εδώ.
Σημείωση: Διαλέξτε βερίκοκα που να είναι μεν ώριμα αλλά όχι πολύ μαλακά για να μη λιώσουν και χάσουν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια του βρασίματος.




Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Κομπόστα Βερίκοκο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.