Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent
ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΚΏΔΙΚΑ

Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο


Γαρίδες σαγανάκι. Ένα αγαπημένο, μοναδικό ορεκτικό με γαρίδες, ντομάτες και τυρί φέτα για τους λάτρεις του μεζέ. Μια συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε αυτή την υπέροχη θαλασσινή λιχουδιά. Προσθέσετε λίγο ταμπάσκο ή καυτερή πιπερίτσα για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.

Υλικά συνταγής
  • 900 γρ. ώριμες ντομάτες (ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ αν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους) 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς τσίλι (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι 
  • 700 γρ. γαρίδες, μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες
  • 130 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη  
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη 
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση συνταγής
  1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες (και όχι ντοματάκια κονκασέ) ξεκινάτε τη διαδικασία ως εξής: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε αρκετό νερό και το ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε μέσα τις ντομάτες (πλυμένες) και τις αφήνετε να βράσουν για 2 λ περίπου για να χαλαρώσει η φλούδα τους και να ξεφλουδίζονται εύκολα.
  2. Βγάζετε τις ντομάτες από τη κατσαρόλα και τις μεταφέρετε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν τις στραγγίζετε σε σουρωτήρι. Στη συνέχεια με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε τη φλούδα τους, τις κόβετε σε χοντρές φέτες και τις αφήνετε στην άκρη. 
  3. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 6-8 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει καλά και καραμελώσει το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτετε τις ντομάτες σε φέτες (ή τα ντοματάκια κονκασέ) αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και το τσίλι (προαιρετικά), σκεπάζετε το τηγάνι και βράζετε τη σάλτσα σας για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και έχετε μια ζουμερή σάλτσα. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα πλατύ, ρηχό πυρίμαχο σκεύος και το αφήνετε στην άκρη.
  5. Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει η σάλτσα καθαρίζετε τις γαρίδες, τα κελύφη και το εντεράκι τους, και τις μεταφέρετε σε ένα μπολ. Τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε.
  6. Μετά απλώνετε τις γαρίδες σας σε μία στρώση πάνω από τη σάλτσα ντομάτας μέσα στο πυρέξ. Πάνω από τις γαρίδες τοποθετείτε ομοιόμορφα τη θρυμματισμένη φέτα και τη πασπαλίζετε με τη ρίγανη. 
  7. Ψήνετε το σαγανάκι σας σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 12-14 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες και πάρει ένα ελαφρύ χρώμα το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη για 5 λ να σταθεί. Το γαρνίρετε με το δυόσμο και σερβίρετε. 
Σημείωση: Αν είναι στις προτιμήσεις σας, μπορείτε να “σβήσετε” το κρεμμύδι με 1 σφηνάκι ούζο και αφού “αναπνεύσει” να προσθέσετε τις ντομάτες και να συνεχίσετε τη διαδικασία ως προαναφέρετε.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.