Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βάλτε στη διατροφή σας λυκοπένιο


Το λυκοπένιο αποτελεί ένα αντιοξειδωτικό, που ανήκει στην «οικογένεια» των καροτενοειδών και προσδίδει κόκκινο χρώμα σε πολλά λαχανικά και φρούτα ενώ είναι ευεργετικό για τον οργανισμό.

Η πλουσιότερη πηγή του είναι η τομάτα και ειδικότερα η μαγειρεμένη, καθώς η θερμική επεξεργασία βοηθά το λυκοπένιο να αποσπαστεί από το τρόφιμο, ενισχύοντας την απορρόφησή του από τον οργανισμό.

Επιπλέον, καθώς πρόκειται για λιποδιαλυτό συστατικό, η κατανάλωσή του σε συνδυασμό με κάποια λιπαρή ουσία, όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο, διευκολύνει περαιτέρω την απορρόφησή του. Από την άλλη, υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο έχουν και το καρπούζι, το ροζ γκρέιπφρουτ, οι πιπεριές και το τροπικό φρούτο γκουάβα.

Βασική ιδιότητά του, στην οποία αποδίδονται πολλά από τα πιθανά οφέλη του για την υγεία, είναι η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που ασκεί, συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων που συνδέονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μάλιστα, παρουσιάζει η περίπτωση του καρκίνου του προστάτη, καθώς ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως η αυξημένη πρόσληψη λυκοπενίου πιθανόν να δρα προστατευτικά ενάντια στον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.

  neadiatrofis.gr
 
 
Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Βάλτε στη διατροφή σας λυκοπένιο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.