Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent
ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΚΏΔΙΚΑ

Τούρτα Ροδάκινο



Μια δροσερή, ανάλαφρη και γευστικότατη τούρτα με τραγανή βάση, υπέροχη κρέμα γιαουρτιού ροδάκινο γαρνιρισμένη με μαρμελάδα ροδάκινο. Μια συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε το τέλειο γλύκισμα όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και σε ιδιαίτερες περιστάσεις για κέρασμα.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση: 
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης [*]
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. γάλα (μπορείτε και με 1,5% λιπαρά)
Για τη κρέμα γιαουρτιού:
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γρ. γιαούρτι με γεύση ροδάκινο
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • μαρμελάδα ροδάκινο για γαρνίρισμα έτοιμη ή για σπιτική βλέπε συνταγή εδώ
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε μια αποσπώμενη φόρμα-δαχτυλίδι, με διάμετρο 20 εκ. 
  • Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη βρώμη, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνετε για 15 λ. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά η βάση. 
  • Για τη κρέμα γιαουρτιού: Βάζετε σε μπολ το ζαχαρούρο γάλα και το γιαούρτι και τα χτυπάτε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ ακόμα.
  • Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τη διαλύετε σε 1 ποτηράκι του καφέ ζεστό νερό. Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στη κρέμα και ανακατεύετε ελαφρά να ενσωματωθεί στο μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με τη κρέμα με ζελατίνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
  • Μόλις κρυώσει καλά η κρέμα την απλώνετε και την ισιώνετε πάνω από τη βάση. Γαρνίρετε τη τούρτα με λίγη μαρμελάδα ροδάκινο, την οποία έχετε προηγουμένως αραιώσει με λίγο νερό.
[*] Η βάση με τις νιφάδες βρώμης γίνεται υπέροχη και τραγανή. Αν όμως δεν πολυ-συμπαθείτε τη βρώμη, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βάση με μια κλασική μπισκοτοβάση (δηλ. μπισκότα θρυμματισμένα αντί για νιφάδες βρώμης).




Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τούρτα Ροδάκινο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.