Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας:Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Αειφόρος Γεωργία & Επιχειρήσεις"


Το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος "Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις" έχει ως αντικείμενο την παροχή διεπιστημονικής εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου σε φυσικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα εναλλακτικών μορφών γεωργίας όπως είναι η αειφόρος γεωργία. Τα θέματα αυτά άπτονται της δημιουργίας, ανάπτυξης, λειτουργίας και διοίκησης καινοτόμων και ανταγωνιστικών γεωργικών μονάδων κάθε κλίμακας και οργανώνονται σε γνωσιακό επίπεδο από το μοντέλο της καθετοποιημένης γεωργικής επιχείρησης, το οποίο εμπλέκει στη συγκρότησή του το συνεχές που εκτείνεται από την πρωτογενή παραγωγή αγροτικών προιόντων μέχρι την οικονομική προώθηση και διάθεσή τους στους καταναλωτές.

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι να αποκτήσουν οι μαθητευόμενοι: 
 • βιολογικές, γεωπονικές, τεχνολογικές, χρηματοοικονομικές και διοικητικές γνώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αειφορική καλλιέργεια της γης και την αποτελεσματική ίδρυση, λειτουργία, ανάπτυξη και διοίκηση μικρών, μεσαίων και μεγάλων γεωργικών μονάδων εντός αβέβαιων και ρευστών οικονομικών περιβαλλόντων
 • μαθησιακές δεξιότητες που αντιστοιχούν σε βασικές επαγγελματικές ικανότητες του 21ου αιώνα όπως η προσαρμοστικότητα, οι επικοινωνιακές-κοινωνικές δεξιότητες, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η συστημική (ολιστική) σκέψη και εν τέλει η αυτονομία στη μάθηση. 
Τα οφέλη που θα αποκομίσουν φοιτώντας στο Πρόγραμμα:
 • Υψηλή εξειδίκευση και διεπιστημονική κατάρτιση σε ζητήματα που άπτονται εναλλακτικών και ευεπίφορων μορφών γεωργίας.
 • Συγχρονισμό των γνώσεων και δεξιοτήτων τους με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, ενίσχυση του επαγγελματικού σας προφίλ και βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως ετεροαπασχολούμενοι.
 • Ενδυνάμωση της υφιστάμενης εργασιακής τους θέσης σε οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη γεωργία και διάνοιξη νέων επαγγελματικών οριζόντων.
 • Φοίτηση στο μοναδικό Δημόσιο Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της Ελλάδος και ανάπτυξη του γλωσσικού γραμματισμού.
 • Διδασκαλία από κορυφαίους ακαδημαϊκούς ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και δυνατότητα συνεργασίας σε ερευνητικό επίπεδο ή ακόμη και συνέχισης των ακαδημαϊκών σας σπουδών σε επίπεδο διδακτορικού.
Την προκήρυξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος θα βρείτε εδώ

Δίδακτρα

Τα συνολικά δίδακτρα ανέρχονται στις 4.000€ τόσο για την περίπτωση πλήρους όσο και μερικής φοίτησης.Υποβολή αίτησης

Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση επισυνάπτοντας τα παρακάτω έγγραφα:
 • Αίτηση σε ειδικό έντυπο που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Σχολής (www.ihu.edu.gr)
 • Αντίγραφο διπλώµατος ή πτυχίου (µε ακριβή βαθµό)
 • Αντίγραφο αναλυτικής βαθµολογίας
 • Αναλυτικό βιογραφικό σηµείωµα
 • Πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας προσκοµίζοντας έναν από τους παρακάτω τίτλους απόδειξης πολύ καλή γνώσης της αγγλικής γλώσσας: IELTS (6.5 και άνω), TOEFL (90 και άνω), TOEIC (850 και άνω). Ελλείψει αυτών, δεκτά γίνονται και άλλα πτυχία που αποδεικνύουν όµως άριστη γνώση της αγγλικής όπως αυτά εξειδικεύονται από το ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόµενοι που δεν έχουν ανάλογο πιστοποιητικό µπορούν να υποβάλουν αίτηση αλλά για να τους επιτραπεί να ξεκινήσουν το Πρόγραμμα θα πρέπει να το υποβάλουν έως την έναρξη των μαθημάτων.
 • Δύο συστατικές επιστολές
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης θα βρείτε εδώ.

Υποτροφίες

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος προσφέρει πλήρεις υποτροφίες σε άριστους υποψήφιους φοιτητές. Επίσης, προσφέρεται οικονομική στήριξη στους νεοεισερχόμενους φοιτητές με τη μορφή της μείωσης των διδάκτρων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες θα βρείτε εδώ.


Προθεσμία υποβολής αίτησης

Μπορείτε να υποβάλλετε την αίτησή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο, προτείνεται η υποβολή της αίτησης να πραγματοποιείται το συντομότερο δυνατό ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος κατάληψης των θέσεων στο Πρόγραμμα. Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε Οκτώβριο.

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας:Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Αειφόρος Γεωργία & Επιχειρήσεις" Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.