Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent
ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΚΏΔΙΚΑ

Τάρτα Παγωτό


Ένα υπέροχο γλύκισμα με μπισκοτένα τάρτα με μπισκότα shortbread, γέμιση με σπιτικό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα και αφράτη κρέμα με σαντιγί και ζελέ. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε τη τέλεια τάρτα παγωτό. Δοκιμάστε τη!!!

Υλικά συνταγής

Για τη μπισκοτένια βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα shortbread (σορτμπρέντ) [*]
  • 60 γρ. λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα από το ψυγείο
  • 1 φλ. τσαγιού σμέουρα κατεψυγμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα [**]
  • 85 γρ. κρύσταλλοι ζελέ φράουλας
  • 1 λευκή σοκολάτα, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση συνταγής
  • Για τη μπισκοτένια τάρτα: Θρυμματίζετε, σε μπλέντερ, τα μπισκότα σχεδόν σε σκόνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. με βάθος 6 εκ. και πιέζοντάς το με το χέρια σας το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού και στα τοιχώματα σε ύψος 4 εκ. περίπου. Θα αφήσετε οπωσδήποτε ένα κενό περιθώριο 2 εκ στην κορυφή των τοιχωμάτων. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο για 30 λ τουλάχιστον. 
  • Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μισή (300 ml) κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με μίξερ χειρός για 4 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια παχιά κρέμα. 
  • Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τα κατεψυγμένα σμέουρα και τα ανακατεύετε με μεγάλο κουτάλι μέχρι να αναμιχθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα με το κουτάλι πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ισιώνετε την επιφάνειά του με σπάτουλα. Σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ. 
  • Ρίχνετε την υπόλοιπη (300 ml) κρύα κρέμα γάλακτος σε μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να πήξει. Προσθέτετε του κρυστάλλους ζελέ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια αφράτη πηχτή σαντιγί. Όταν η σαντιγί “στέκεται” σταματήστε αμέσως το χτύπημα.
  • Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε τη σαντιγί πάνω από το παγωμένο παγωτό, λειαίνετε την επιφάνειά της και στροβιλίζοντας την άκρη μιας σπάτουλας δημιουργείτε σχέδια με μικρές “κορυφές” (βλέπε φωτογραφία). Ξαναβάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η σαντιγί.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρετε τη τάρτα παγωτό τη βγάζετε 10-15 λ νωρίτερα από τη κατάψυξη και τη ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τη γαρνίρετε στη κορυφή της με ξεπαγωμένα σμέουρα. Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε “μπούκλες” από τη λευκή σοκολάτα και τις πασπαλίζετε πάνω από τα σμέουρα. Τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 
[*] Μπισκότα shortbread (σορτμπρέντ) βρήκα στον ΑΒ Βασιλόπουλο αλλά και στο Lidl σε καλύτερη τιμή. 

[**] Σε περίπτωση που δεν προτιμάτε τα σμέουρα ή βατόμουρα, αντικαταστήστε τα με φράουλες ως εξής. Κόβετε τις φράουλες σε μικρά κυβάκια, (γεμίζετε 1 φλ. με τα κυβάκια) τις τοποθετείτε σε ένα μεταλλικό ταψάκι στρωμένες σε μια στρώση και τις βάζετε στη κατάψυξη για να παγώσουν καλά και μετά τις χρησιμοποιείτε στο παγωτό σας αντί για τα σμέουρα. Η διαδικασία του παγώματος εκ των προτέρων είναι προαιρετική αλλά θα σας βοηθήσει στο πάγωμα του παγωτού διότι κατεψυγμένες οι φράουλες δεν θα βγάλουν τους χυμούς τους. Ούτως ή άλλως οι φράουλες θα παγώσουν μαζί με το παγωτό. Για το σερβίρισμα μπορείτε να βάλετε φρέσκες τις οποίες οποίες θα προσθέσετε στο παγωτό σας την ώρα του σερβιρίσματος. 

Sintayes.gr

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τάρτα Παγωτό Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.