ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έντονο ενδιαφέρον των Κινέζων για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα


Συνάντηση με αντιπροσωπεία από την κινεζική Πρεσβεία στην Αθήνα, αποτελούμενη από τη Σύμβουλο για θέματα εμπορίου Ruojun Zhou, την Πρώτη Γραμματέα Suhong Chen και το Δεύτερο Γραμματέα Jun Yang, είχε, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα σχετικά με την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε ότι αφορά στο διμερές εμπόριο αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών.

Η κινεζική πλευρά εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και την εισαγωγή τους στην Κίνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κασίμης ζήτησε από την κινεζική πλευρά περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το νέο πιστοποιητικό για εξαγωγή στην Κίνα τροφίμων και ποτών χαμηλής επικινδυνότητας.
Επιπλέον, τόνισε επανειλημμένα, τη μεγάλη σημασία που δίνει η χώρα μας στο θέμα του σεβασμού και κατοχύρωσης των Γεωγραφικών μας Ενδείξεων στο πλαίσιο της «υπό διαπραγμάτευσης» Συμφωνίας Ε.Ε.-Κίνας για την προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων.

Κατά τη συζήτηση, ο Γενικός Γραμματέας, επισήμανε, επίσης, την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών εξέτασης από την αρμόδια κινεζική αρχή των φυτοϋγειονομικών φακέλων που έχουν αποσταλεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

enikonomia

 
Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Έντονο ενδιαφέρον των Κινέζων για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: