Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αρνάκι με πατάτες και καρότα, σιγοψημένα στη γάστρα


Αρνάκι με πατατούλες και καρότα λεμονάτα, σιγοψημένα στη γάστρα. Μια πολύ απλή και πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο, αργά ψημένο και πολύ μαλακό … σκέτο… λουκούμι…

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. αρνάκι (ώμος) χωρίς κόκκαλο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 μέτρια καρότα
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 2 κ.γ. δενδρολίβανο
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνετε μερικές μικρές κάθετες τομές στην επιφάνεια του αρνιού, 2-3 εκ. βάθος και 2 εκ. πλάτους περίπου.
  2. Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το σκόρδο πολτοποιημένο, προσθέτετε 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο, 1/2 κ.γ. θυμάρι, 1/2 κ.γ. ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μείγμα τις οπές που ανοίξατε στο αρνί. Τοποθετείτε το αρνί σε λαδωμένη γάστρα. 
  3. Καθαρίζετε τις πατάτες, και τις τοποθετείτε στη γάστρα. Καθαρίζετε τα καρότα, τα κόβετε στη μέση και τα προσθέτετε και αυτά στη γάστρα. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και τα λαχανικά, τα πασπαλίζετε με τα υπόλοιπο θυμάρι, ρίγανη και δενδρολίβανο. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο (προαιρετικά) το χυμό των 2 λεμονιών, 1/2 φλ. τσαγιού νερό.
  4. Κλείνετε τη γάστρα και σιγοψήνετε το φαγητό σας για 4 περίπου ώρες, ελέγχοντάς το ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το σερβίρετε με σαλάτα επιλογής σας, τυρί φέτα και φρέσκο ζεστό ψωμί.
Sintayes.gr

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter


Αρνάκι με πατάτες και καρότα, σιγοψημένα στη γάστρα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.