Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαρίσια μπιφτέκια


Μια εύκολη συνταγή που μεταμορφώνει τα απλά μπιφτέκια σε υπέροχα μοσχαρίσια μπιφτέκια με ιδιαίτερη, πεντανόστιμη γεύση μιας και περιέχουν ελιές και πιπεριές Φλωρίνης. Συνοδέψτε τα με φρέσκια σαλάτα και τραγανές σκορδάτες πατάτες με άρωμα λεμονιού και απολαύστε ένα φανταστικό πιάτο.

Υλικά συνταγής
  • Για τα μπιφτέκια:
  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 60 γρ. (3/4 φλ.) ψίχα ψωμιού 2-3 ημερών θρυμματισμένη στο μούλτι
  • 4-5 κ.σ. γάλα
  • 150 γρ. έτοιμες ψητές πιπεριές Φλωρίνης, στραγγισμένες, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
  • 40 γρ. (1/4 φλ.) Ελιές Καλαμών, ξαλμυρισμένες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε μικρά καρεδάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για συνοδευτική σαλάτα:
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι ξερό σε μικρά κομματάκια
  • αλάτι
  • λίγα φύλλα φρέσκο σπανάκι ή άκρες φύλλων σαλάτας ή μαρουλιού
  • τραγανές πατάτες φούρνου με σκόρδο και λεμόνι (δείτε συνταγή εδώ) [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τα μπιφτέκια: Θρυμματίζετε στο μούλτι το ψωμί και το ραντίζετε με το γάλα.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το κιμά, το μουλιασμένο στο γάλα ψωμί, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τις ψιλοκομμένες ελιές, το βασιλικό, το σκόρδο, το αυγό, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και τον ζυμώνετε πολύ καλά, για αρκετή ώρα να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Χωρίζετε το μείγμα του κιμά σε 8 ίσα μέρη και τα πλάθετε σε μπιφτέκια 5-6 εκ. περίπου.
  3. Ψήνετε σε γκριλιέρα στο φούρνο, σε μέτρια φωτιά τα μπιφτέκια σας, μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και ροδίσουν εξωτερικά, φροντίζοντας να μη παραψηθούν και χάσουν τους ζωμούς τους. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  4. Για τη φρέσκια σαλάτα: Σε ένα μπολ τοποθετείτε, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το βασιλικό, αλατίζετε, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Στρώνετε σε κάθε πιάτο λίγα φύλλα φρέσκα μαρουλιού, από πάνω από 2 μπιφτέκια και γαρνίρετε με τη σαλάτα ντομάτας. Συνοδεύετε με τις τραγανές σκορδάτες πατάτες φούρνου με άρωμα λεμονιού και … καλή σας όρεξη.

Sintayes.gr

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter


Μοσχαρίσια μπιφτέκια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.