Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πέννες με καλαμαράκια σε σάλτσα ντομάτας & φέτα


Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μια εύκολη συνταγή (βασική ιδέα, προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα εξαιρετικής γεύσης χορταστικό και υγιεινό πιάτο με πέννες, καλαμαράκια, ντομάτες και τυρί φέτα. Μπορείτε να παραλείψετε τη φέτα και να απολαύσετε ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο. 

Υλικά συνταγής
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά, μικρά στικς
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς ή μπούκοβο
  • ½ κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα, κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • 3 μεγάλες, πολύ ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • ¼ φλ. τσαγιού λευκό κρασί ή ούζο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 250 γρ. πέννες
  • 110 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα βότανα (μαϊντανό ή ρίγανη ή βασιλικό)
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βάζετε τις πέννες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό. Εν τω μεταξύ, σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί τη πιπεριά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και συνεχίζετε το ανακάτεμα ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λ επιπλέον.
  2. Μεταφέρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στην άκρη της κατσαρόλας, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λ μέχρι να γυαλίσουν καλά. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό, προσθέτετε το πελτέ, ανακατεύετε, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα κονκασέ, το κρασί, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. 
  3. Τέσσερα λεπτά περίπου πριν γίνουν οι πέννες τις μεταφέρετε από τη κατσαρόλα που βράζουν, απευθείας στη κατσαρόλα με τα καλαμαράκια και τη σάλτσα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν οι πέννες. Αν απαιτηθεί προσθέτετε σταδιακά, λίγο από το νερό που τις βράσατε. 
  4. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα βότανα και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε απαλά επιτρέποντας στη φέτα να λιώσει ελαφρώς και να πυκνώσει τη σάλτσα σας. Σερβίρετε και … καλή σας όρεξη. 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Πέννες με καλαμαράκια σε σάλτσα ντομάτας & φέτα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.