ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΤΕΙ Ηπείρου: Υπέβαλε πρόταση στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας τη λειτουργική του διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο ΙωαννίνωνΑνοίγει ο δρόμος και για άλλες συνενώσεις ιδρυμάτων
Η δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θεωρείται σίγουρο πως θα μεταβάλει το τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλες ανάλογες συνενώσεις ιδρυμάτων. 

Ήδη το ΤΕΙ Ηπείρου υπέβαλε μόλις προχθές πρόταση στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας τη λειτουργική του διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Η πρόταση αφορά στα εξής τμήματα: 

α) Παραδοσιακής Μουσικής, που ζητεί να ενταχθεί στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από τα πιο ζωντανά, αξιόπιστα και με υψηλή ζήτηση τμήμα, που αξιολογήθηκε ιδιαιτέρως θετικά από ξένους αξιολογητές.

β) Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πρέβεζα. 

γ) Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής με αλλαγές όμως στο Πρόγραμμα Σπουδών του. 

δ) Νοσηλευτικής.

Εκτός από τα 21 τμήματα τετραετούς φοίτησης, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα δημιουργηθούν τα πρώτα Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, διετούς φοίτησης. Θα οδηγούν σε πτυχίο επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (ένα επίπεδο πιο κάτω από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ) και σε αυτά θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ. 

Τα πρώτα διετή προγράμματα που θα δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα είναι σε γνωστικά αντικείμενα σχετικά με τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε τεχνίτες εργοδηγούς. Για τον σκοπό αυτό, έχει ξεκινήσει ήδη συνεργασία ανάμεσα στο ΤΕΙ Πειραιά, το υπουργείο Ναυτιλίας και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο. 

Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι τα προγράμματα αυτά να επεκταθούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ παρέχοντας διετή γενική και τεχνολογική εκπαίδευση στον τριτογενή τομέα και στον τομέα της βιομηχανίας. Με το τέλος των σπουδών τους οι απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα είτε να βγουν στην αγορά εργασίας είτε να συνεχίσουν τις σπουδές τους, μέσα από μια απλή διαδικασία επιλογής, σε ανώτερο επίπεδο.

με πληροφορίες από το tovima.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΤΕΙ Ηπείρου: Υπέβαλε πρόταση στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας τη λειτουργική του διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:05 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: