Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Το απόσπασμα της ομιλίας του Κ. Μπακογιάννη για την αγροτική ανάπτυξη


Πανεπιστήμιο στην Κωπαίδα (Αλίαρτος)...Άδειες Χρήσεις Νερού, Δασικοί Χάρτες τα κύρια σημεία στα οποία εστίασε ο Κ. Μπακογιάννης στο Περιφερειακό Συνέδριο της Λαμίας. 
 Αναλυτικά, το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Μπακογιάννη σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη, κατά το 2ο περιφερειακό συνέδριο στη Λαμία στις 27 Ιουλίου: 

"Κυρίες και κύριοι,
Για να μην ξεχνιόμαστε, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μια βασικά αγροτική περιφέρεια. Απασχολούνται συνολικά 115.000 άνθρωποι. Η Περιφέρεια μας προχωράει μπροστά. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Στερεάς, είναι πλέον γεγονός. Έχουμε δημιουργήσει ένα «πολιορκητικό κριό» για την ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα. Πιστεύουμε ότι οι λέξεις κλειδιά είναι η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια. Στόχος μας είναι η οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των προϊόντων. Η προώθησή τους σε αγορές του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού.

Είμαστε υπερήφανοι που τα προϊόντα που ταξιδεύουν μαζί μας στις εκθέσεις, βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει στα ράφια της Ελλάδας και της Ευρώπης!

Αλλά χρειαζόμαστε την συνεργασία σας. Είναι θετικό πως το 37% του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εκχωρηθεί στις περιφέρειες. Αλλά δυστυχώς καθυστερούμε. Χάνουμε χρόνο και χρήμα. Για παράδειγμα το Leader.

Τα προβλήματα όμως δεν μας κάνουν τη χάρη να μας περιμένουν. Ιδιαίτερα σήμερα που οι φόροι, το ασφαλιστικό και το κόστος της παραγωγής πνίγουν τους αγρότες.

Ταυτόχρονα, έχουμε τεράστια ζητήματα με το θεσμικό πλαίσιο και τη γραφειοκρατία. Στην Κτηνοτροφία, για παράδειγμα, γνωρίζετε το μεγάλο πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις των σταβλικών εγκαταστάσεων. Το ζήτημα των Δασικών Χαρτών δημιουργεί θέματα, γενικά αλλά και ειδικά, με τα βοσκοτόπια και τις καλλιεργήσιμες γαίες. Οι άδειες Χρήσης νερού, καθυστερούν ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους αγρότες μας.

Και βέβαια, επιτρέψτε μου να σταθώ στην Κωπαΐδα το περιβόλι της Αττικής. Εν μία νυκτί, μας έγινε η μεταβίβαση της αρμοδιότητας, χωρίς πόρους, από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Περιφέρεια, οι δήμοι, έχουμε ενώσει δυνάμεις και διαχειριζόμαστε όλοι μαζί την Κωπαΐδα. Είμαστε έτοιμοι με το μάστερ πλάν για το κλειστό σύστημα άρδευσης. Αναμένουμε την πρόσκληση του Υπουργείο.

Αλλά ξέρετε κύριε πρόεδρε, δεν είναι όλα θέμα χρημάτων. Χρειαζόμαστε και την βοήθεια σας στο αυτονόητο.

Συνεργαζόμαστε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για να δημιουργήσουμε στην καρδιά τη Κωπαΐδας, στους κήπους του Αλιάρτου, ένα νέο τμήμα. Για να επενδύσουμε στην γνώση, στην καινοτομία. Να φέρουμε νέους στα χωράφια όταν ο αγροτικός μας πληθυσμός γερνάει.

Η σύμβαση με το Γεωπονικό είναι έτοιμη, τα χρήματα έχουν δεσμευτεί. Που κολλάμε; Στο ότι η εκκαθαρίστρια, η οποία διορίζεται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών, δεν μας έχει αποδώσει ακόμα την ακίνητη περιουσία του καταργηθέντος οργανισμού, όπως υποχρεούται από τον Νόμο. Έλεος."

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Το απόσπασμα της ομιλίας του Κ. Μπακογιάννη για την αγροτική ανάπτυξη Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.