Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με καρύδια & ινδοκάρυδο



Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο νοστιμότατο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με καρύδια και ινδοκάρυδο για όλες τις περιστάσεις. Ένα γλύκισμα (το βρήκαμε εδώ) που θα λατρέψουν οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας. 

Υλικά συνταγής
  • 250 γρ. μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού (45 γρ.) ινδοκάρυδο
  • 1 φλ. τσαγιού (115 γρ.) καρύδια + 12 επιπλέον κομμένα στη μέση, για γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 2 κ.σ. golden syrup ή μέλι [*]
  • 240 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας που λιώνει εύκολα + επιπλέον λιωμένη για το σερβίρισμα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό 
Εκτέλεση συνταγής
  • Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί με διάσταση βάσης 20×30 εκ. και το αφήνετε στην άκρη. 
  • Ψιλοθρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα και τα καρύδια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε τη σκόνη κακάο και το ινδοκάρυδο και τα ανακατεύετε καλά. 
  • Κόβετε σε κομματάκια τα 120 γρ. από τη μαύρη κουβερτούρα και τα βάζετε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτετε το golden syrup ή μέλι, 2 κ.σ. νερό και 2 κ.σ. από το βούτυρο και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά χωρίς να σβήσετε τη φωτιά.
  • Χτυπάτε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και χτυπώντας (γρήγορα και ζωηρά) με αυγογδάρτη, προσθέτετε -λίγο τη φορά- ζεστό λιωμένο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα αυγούτο ρίχνετε στη κατσαρολίτσα με τη λιωμένη σοκολάτα και τη βάζετε πάλι πάνω στο μάτι, σε χαμηλή θερμοκρασία, συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα για 1 λ (διαδικασία αυγοκόματος για να “ψηθεί” το αυγό).
  • Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το μείγμα ξηρών συστατικών (καρυδιών-ινδοκάρυδου) και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το στρώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά του πατώντας το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού προς τη βάση του ταψιού. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά το μείγμα. 
  • Στη συνέχεια, σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία, λιώνετε την υπόλοιπη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια, μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο, ρευστό σοκολατένιο μείγμα. 
  • Το απλώνετε, με μια μαρίζ πάνω από το κρύο μείγμα βάσης και το χαράζετε σε 24 κομμάτια. Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε κομματιού μισό καρύδι, πατώντας το ελαφρώς να εισχωρήσει μέσα στο λιωμένο σοκολατένιο μείγμα.
  • Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η σοκολατένια επικάλυψη. Τη κόβετε σε κομμάτια, τα περιχύνετε (προαιρετικά) με έξτρα λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας και σερβίρετε.
[*] Το golden syrup θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.

Sintayes.gr

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με καρύδια & ινδοκάρυδο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.