ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το Δικαστήριο δικαίωσε τους απολυμένους των ELFE


Ένας και πλέον χρόνος αγώνα για τους περίπου 180 απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων δικαιώνεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, αφού το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2017 (ακριβώς επτά μήνες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης) γίνεται γνωστή η πρώτη εκ των τριών αναμενόμενων αποφάσεων επί των αγωγών που κατέθεσαν κατά της εργοδοσίας της ΒΦΛ τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων και η οποία δικαιώνει τους απολυμένους.

Ο λόγος, πιο συγκεκριμένα, γίνεται για το πρώτο «κύμα» αγωγών που αφορά σε 50 και πλέον πρώην εργαζόμενους –ανάμεσά τους και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων– οι οποίοι απολύθηκαν χωρίς αποζημίωση (οι περισσότεροι) με το πρόσχημα της κατάθεσης ψευδών –όπως αποδεικνύεται– μηνύσεων από την εργοδοσία (για εμπρησμο, παράνομη βία, παρακώλυση συγκοινωνιών κ.ά.).

Συγκεκριμένα, η απόφαση κρίνει άκυρο το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο οποία αρχικά είχαν μπει οι εργαζόμενοι, καταχρηστικές τις απολύσεις οι οποίες έγιναν με την προσχηματική κατάθεση μηνύσεων σε βάρος τους και διατάσσει στον καθένα ξεχωριστά την καταβολή μισθών υπερημερίας και νομίμων αποζημιώσεων αλλά και 1.500 ευρώ στον κάθε απολυμένο για ηθική βλάβη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι προσωρινά εκτελεστή.

Η υπόθεση συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας στις 13 Δεκεμβρίου 2016 και η απόφαση του Δικαστηρίου, επτά μήνες μετά, είναι μια καταδίκη των πρακτικών των αφεντικών της λιπασματοβιομηχανίας που «κινήθηκαν» στα… όρια του νόμου σε μια προσπάθεια εξαπάτησης τόσο των εργαζομένων όσο και του Ελληνικού Δημοσίου μέσα από «δαιδαλώδεις» διαδρομές (οι οποίες καταγγέλθηκαν δημόσια και από την ελληνική κυβέρνηση) που όμως δεν «στάθηκαν» επαρκώς κατά την ακροαματική διαδικασία.

Στο δικαστήριο της 13ης Δεκεμβρίου 2016, υπέρ των απολυμένων παραστάθηκανη η δικηγόρος-εργατολόγος Αθηνών Χρυσάνθη Υφαντή, η δικηγόρος-εργατολόγος Καβάλας Τάνια Π. Ελευθεριάδου και ο δικηγόρος-ποινικολόγος Καβάλας Σταύρος Καϊτατζής.

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει τη δικαστική δικαίωση των απολυμένων της ΒΦΛ

Η Γ.Σ.Ε.Ε. χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, η οποία δικαιώνει τους απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Η απόφαση κρίνει άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις, οι οποίες έγιναν με την προσχηματική κατάθεση μηνύσεων σε βάρος των εργαζομένων και διατάσσει, για τον καθένα ξεχωριστά, την καταβολή μισθών υπερημερίας και νόμιμων αποζημιώσεων.

Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, είναι η αρχή του τέλους της ασυδοσίας της διοίκησης της εταιρείας Β.Φ.Λ. και αποτελεί τη μία εκ των τριών αποφάσεων επί των αγωγών που κατέθεσαν κατά της εργοδοσίας τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων.

Τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις φανερώνουν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα αποτελέσματα ενός δίκαιου και συντονισμένου αγώνα, στον οποίο η Γ.Σ.Ε.Ε. θα συνεχίσει να υποστηρίζει συνδικαλιστικά και νομικά και να συμβάλει με κάθε τρόπο.


 kavalapost.gr
 
Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Το Δικαστήριο δικαίωσε τους απολυμένους των ELFE Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: