ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ζήτα την επιβολή του Grecomaster το ΓΕΩΤΕΕ

 
 
Ζήτα την επιβολή του Grecomaster το ΓΕΩΤΕΕ  για τος αποφοίτους και όπως υποστηρίζει τέτοια ρύθμιση όχι μόνο δικαιολογείται αλλά & επιβάλλεται !!!

Η επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ προς το Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπ.Α.Α.Τ.

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ
Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

Σε απάντηση σχετικού αιτήματος του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπ.Α.Α.Τ., το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέθεσε τις απόψεις του επί της προωθούμενης ρύθμισης για την απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στους απόφοιτους πανεπιστημιακών Τμημάτων πενταετους διάρκειας σπουδών, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ρύθμιση όχι μόνο δικαιολογείται αλλά και επιβάλλεται από το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχόμενων από αυτά σπουδών.

Αναλυτικά, η επιστολή του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

"Σε απάντηση του από 19-7-2017 Υπηρεσιακού σας Σημειώματος με το οποίο ζητάτε τις απόψεις του Επιμελητηρίου επί των διαλαμβανομένων στην υπ’ αριθ. 2139/17-7-2017 Αναφορά του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου και στη συνημμένη σ’ αυτήν επιστολή της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. με θέμα «Τα 5ετή πτυχία – Νομοσχέδιο που προωθήθηκε», σας γνωρίζουμε ότι:

1) Το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έθεσε σε δημόσια διαβούλευση Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μεταξύ των διατάξεων του εν λόγω Σ/Ν, περιλαμβάνεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, που οργανώνεται σε Τμήματα Α.Ε.Ι. και διαρκεί κατ’ ελάχιστον δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του Τμήματος.

2) Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. υπογραμμίζει ότι η αναγνώριση της αντιστοιχίας των πτυχίων των Γεωτεχνικών Πανεπιστημιακών Σχολών και Τμημάτων, πενταετούς διάρκειας σπουδών, με τους ενιαίους και αδιάσπαστους τίτλους μεταπτυχιακού επιπέδου όχι μόνο δικαιολογείται αλλά και επιβάλλεται από το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχόμενων από αυτά σπουδών.

3) Η υιοθέτηση της συγκεκριμένη ρύθμισης θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως αυτό αποτυπώνεται σε επανειλημμένες ομόφωνες αποφάσεις που έχουν λάβει για το θέμα, κατά τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια, οι Σύνοδοι των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Πέραν τούτων, επισημαίνουμε ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα των γεωτεχνικών, μελών του Επιμελητηρίου μας τα οποία, σημειωτέον, έχουν αποδοθεί με βάση ενιαίους και αδιάσπαστους κύκλους σπουδών, αναφέρονται ρητώς στο Π.Δ. 344/2000 «Άσκηση του επαγγέλματος του γεωτεχνικού» (ΦΕΚ 297/Α’) και είναι διακριτά από τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Τμημάτων των Σχολών Τεχνολογίας Γεωπονίας των Τ.Ε.Ι., όπως αυτά έχουν καθοριστεί με το Π.Δ. 109/1989 (ΦΕΚ 47/Α’). Ως εκ τούτου, θεωρούμε άνευ αντικειμένου τις αιτιάσεις της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. για ενδεχόμενη ανάγκη νέας οριοθέτησης των σχετικών επαγγελματικών δικαιωμάτων, στην περίπτωση ψήφισης της εν λόγω ρύθμισης.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνιση ή συνεργασία επί του θέματος.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Σπυρίδων Μάμαλης"

geotee.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ζήτα την επιβολή του Grecomaster το ΓΕΩΤΕΕ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: