ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για TAP: Δεν θα γίνουμε επαίτες των δικαιωμάτων μαςΚαταγγελίες για «παράνομες ενέργειες» με την «ανοχή» των αρμοδίων ελεγκτικών Αρχών. Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για τις εργασίες που εκτελεί ο TAP στα Τενάγη των Φιλίππων στο πλαίσιο υδροστατικής δοκιμής μέρους του αγωγού που έχει ήδη κατασκευαστεί. Τις αρχικές καταγγελίες και κινητοποιήσεις των αγροτών (διαβάστε εδώ και εδώ) ακολούθησε η επίσημη απάντηση της Κοινοπραξίας (διαβάστε την εδώ) αλλά και η κοινή επιστολή Μαρκόπουλου-Τσανάκα προς την εταιρία (διαβάστε την εδώ), ενώ συζήτηση σχετικά έγινε και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (διαβάστε σχετικά εδώ).

Στον δικό της «απολογισμό» και αξιολόγηση των γεγονότων των τελευταίων ημερών προχωρά η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για την Αλλαγή στην Όδευση του Αγωγού TAP τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» και ότι δεν πείθονται ούτε από τις εξηγήσεις της Κοινοπραξίας στα ερωτήματά τους περί γεώτρησης στα Τενάγη αλλά ούτε και από τη στάση των αρμοδίων την οποία χαρακτηρίζει, όπως επισημαίνουν, η ανοχή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών.

«η Δευτέρα 3/7/2017 συνεργείο της κοινοπραξίας του αγωγού ΤΑΠ ξεκίνησε την άντληση υδάτων από τον υδροφόρο ορίζοντα των Τεναγών προκειμένου να προχωρήσει τις εργασίες του έργου. Ομάδα της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών βρέθηκε έγκαιρα στο πεδίο και με παρέμβασή της σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες. Όχι όμως και η άντληση των υδάτων, καθώς την Πέμπτη 6/7/2017, με την παρουσία – προστασία (;) περίπου 40 αστυνομικών ξεκίνησαν οι εργασίες και πάλι. Η άντληση των υδάτων συνεχίστηκε με ακόμη περισσότερες μηχανές.

Ζητήσαμε από τους υπεύθυνους του έργου να μας παρουσιάσουν τις απαιτούμενες άδειες για τις ενέργειές τους και απευθυνθήκαμε στον ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας που παρευρίσκονταν στο πεδίο ζητώντας να σταματήσουν τις εργασίες έως ότου παρουσιαστούν οι άδειες άντλησης. Κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε.

Σε μια περίοδο έντονης ανομβρίας, με την ιδιαιτερότητα της περιοχής των Τεναγών και έχοντας γνώση ότι δεν υπάρχουν άδειες από τις τοπικές υπηρεσίες ΤΟΕ.Β. και Υπηρεσία υδάτων αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας ενημερώνει κανείς για την εξέλιξη των μηνύσεων που έχουμε κάνει και με ποιο σκεπτικό συνεχίζονται οι δίχως αδειοδότηση εργασίες σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες, όπως αυτή των Τεναγών.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η κοινοπραξία ΤΑΠ παραδέχεται την άντληση υδάτων από τον υδροφόρο ορίζοντα (καταστρέφοντας τον τυρφώνα) και για άλλη μια φορά ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ καθώς υποστηρίζει ότι αντλώντας ύδατα ανακουφίζεται ο ορίζοντας! Είναι σαν να υποστηρίζει κάποιος ότι αφαιρώντας το οξυγόνο από τη φύση ανακουφίζεται ο άνθρωπος… Δεν ανακουφίζεται όμως αλλά πεθαίνει! Γι’ αυτό και ζητάμε να σταματήσει η άντληση των υδάτων από τον υδροφόρο ορίζοντα γιατί ουσιαστικά εντείνεται το πρόβλημα της άρδευσης – υπάρδευσης των Τεναγών.

Εντυπωσιαζόμαστε από την ανοχή των εμπλεκόμενων κρατικών παραγόντων σε παράνομες και αλλοτριωτικές ενέργειες σε μια περιοχή με ύψιστη τοπική, εθνική και παγκόσμια αξία. Και ενώ κάποιοι μας κατηγορούν για την συμμετοχή μας στον αγώνα, εμείς αναρωτιόμαστε στο βωμό ποιών συμφερόντων έχουν θέσει τη ζωή και το μέλλον άψυχων και έμψυχων στοιχείων της περιοχής μας. Την ζωή μας και την περιουσία μας…

Γιατί ΝΑΙ… Πίσω από κάθε ενέργεια της κοινοπραξίας ΤΑΠ, αλλά και των προσκείμενων σε αυτήν κρύβονται ασθενοφόρα, σχολικά γεύματα κτλ… Κρύβεται όμως και η παρακμή του τόπου μας, η απώλεια της αυτονομίας μας, η εξάρτησή μας! Καλό είναι να θυμόμαστε ότι η “έγκαιρη μεταφορά” μας σε νοσοκομεία, με τα “χαρισμένα” ασθενοφόρα της κοινοπραξίας στο Δήμο μας, θα προκύψει από τη μειωμένη ποιότητα ζωής που θα μας προσφέρουν απλόχερα μέσω των κερδοφόρων δραστηριοτήτων της στον τόπο μας!

Υπενθυμίζουμε ότι δεν θα γίνουμε επαίτες των δικαιωμάτων μας αλλά τα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουμε!

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών
 
kavalapost.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για TAP: Δεν θα γίνουμε επαίτες των δικαιωμάτων μας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: