ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

"Στην Αγιά-Σοφιά θα μπούμε τον Αύγουστο του 2019"
Ο γενικός διευθυντής της Δικέφαλος ΑΕ, Νίκος Στράτος, μίλησε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" για το πότε θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και όχι μόνο.

Στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" μίλησε ο γενικός διευθυντής της Δικέφαλος ΑΕ, Νίκος Στράτος και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η "Αγιά-Σοφιά" θα είναι έτοιμη τον Αύγουστο του 2019. Τότε, η ομάδα θα μπορεί να μπει στο νέο της γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για το πού ακριβώς βρίσκονται τα έργα: "Ολοκληρώνουμε την περίφραξη. Κλειδώνουμε τον χώρο. Μετά αρχίζουμε τα έργα στον εσωτερικό χώρο, κάτι πολύ σημαντικό. Σκοπεύουμε δε να καλύψουμε το γύρω γύρω της περίφραξης με φωτογραφίες του γηπέδου ή ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Δεν έχει μορφοποιηθεί ακόμη η σκέψη, αλλά θέλουμε να καλύψουμε την όποια άσχημη εικόνα. Θα χρειαστεί να σκάψουμε σε οκτώ μέτρα βάθος προκειμένου να αρχίσει η θεμελίωση για το γήπεδο. Συνολικά θα φύγουν περίπου 45.000-50.000 τόνοι χώμα".

Για το πότε προβλέπεται να ξεκινήσει το χτίσιμο: "Έχουμε τη σύμβαση με τον εργολάβο που θα επιβλέψει το όλο έργο. Η θεμελίωση θα διαρκέσει κάποιους μήνες. Υπολογίζουμε Οκτώβριο ή Νοέμβριο να είμαστε έτοιμοι. Και επειδή όλοι ενδιαφέρονται για το πότε θα τελειώσουμε, εκτιμώ ότι σε δύο αγωνιστικές περιόδους θα μπούμε στην Αγιά-Σοφιά. Δηλαδή την περίοδο 2019-20.

Στόχος μας είναι να υπάρχει η δυνατότητα να έρχονται ακόμη και τέσσερις ομάδες, ώστε να καθίσταται δυνατή και η διεξαγωγή τουρνουά στο μέλλον, όλα τα έχουμε προβλέψει. Όσον αφορά τις τέσσερις κολόνες, έχουν τη μεγάλη σημασία τους γιατί σε αυτές θα στηρίζεται το σκέπαστρο. Περάσαμε και την επιτροπή αρχιτεκτόνων.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με τη χωρητικότητα του γηπέδου, θα φτάνει συνολικά στις 31.800 θέσεις, αν αφαιρεθούν ωστόσο οι θέσεις που καλύπτονται από τους ανθρώπους των media, θα μείνουν περίπου 31.000 καθίσματα που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τον κόσμο. Για την κατασκευή του έργου υπολογίζεται ότι θα εργαστούν περίπου 400 άτομα, ενώ η άδεια έχει εκδοθεί τόσο στο όνομα της Δικέφαλος, όσο και στο σωματείο της ΑΕΚ. Η “Αγιά Σοφιά” θα έχει 33 θύρες σύμφωνα με το σχέδιο, ενώ δεν αποκλείεται καθεμία από αυτές να παραχωρηθεί σε εταιρεία που θα της δώσει το όνομά της".

sport24.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter"Στην Αγιά-Σοφιά θα μπούμε τον Αύγουστο του 2019" Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: