Κατάσχεση 957 κιλών ακατάλληλων οστράκων

Συνολικά 957 κιλά οστράκων ακατάλληλων για κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το πρωί της Τετάρτης από στελέχη του Κεντρικού Λιμ...


Συνολικά 957 κιλά οστράκων ακατάλληλων για κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το πρωί της Τετάρτης από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη ένας 49χρονος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο 49χρονος εντοπίστηκε στο λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, να μεταφέρει εντός του ΙΧΕ οχήματός του, τα παραπάνω όστρακα σε 53 σάκους.

Ο δράστης οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε - διακινούσε την ανωτέρω ποσότητα οστράκων του είδους «Ruditapes decussatus» (αχιβάδα), εκ των οποίων 574 κιλά κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ. - ενώ το σύνολο όλων, κρίθηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Επιπροσθέτως, τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών, ενώ η αλίευση τους έγινε σε περίοδο που απαγορεύεται η αλίευση οστράκων τύπου αχιβάδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί. 
 
zougla.gr
 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια