Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ραβανί σιροπιαστό παραδοσιακό


Από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά γλυκίσματα που αποθεώνεται από τους λάτρεις των σιροπιαστών.
Υλικά συνταγής
  • 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι
  • 5 αυγά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού / ζωμό ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το σιμιγδάλι, τη σόδα και το μπέικιν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄περίπου να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και λίγο λίγο σταδιακά το μείγμα σιμιγδαλιού-αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το αδειάζετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου.
  • Εν” τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λ περίπου και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
  • Μόλις ψηθεί το γλυκό, το κόβετε σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια και το σιροπιάζετε αμέσως καυτό, ρίχνοντας το κρύο σιρόπι κουταλιά-κουταλιά για να πάει παντού.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ραβανί σιροπιαστό παραδοσιακό Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.