Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παγωτό κανέλα



Από τα πιο ξεχωριστά και νόστιμα παγωτά που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Σερβίρεται μόνο του, μπαίνει σε καλοκαιρινά επιδόρπια όπως ένα παγωμένο μιλφέιγ και κάνει καλή παρέα με φρουτοσαλάτες, ειδικά όσες έχουν και μήλο.
  • Μερίδες:6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας:20'
  • Χρόνος μαγειρέματος:5'
  • Έτοιμο σε:25'
  • Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Υλικά
  • 725ml γάλα πλήρες
  • 65γρ. γάλα σκόνη 0%
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 210ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αβγά
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
Διαδικασία
  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη σκόνη γάλακτος, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και ανακατεύετε ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια βράση.
  • Βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, τα χτυπάτε καλά, προσθέτετε το μίγμα που έχετε ήδη βράσει και ανακατεύετε. Ρίχνετε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν τα αβγά.
  • Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε το μίγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει καλά το μίγμα το βάζετε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρετε
Tips

Όταν ξαναβάζετε το μίγμα του παγωτού στη φωτιά για να παστεριωθεί το αβγό, πρέπει να προσέξετε να μη βράσει το μίγμα. Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει αλλά όχι να ξεπεράσει τους 82-85 βαθμούς.
 
 ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Δημήτρης Χρονόπουλος
 
olivemagazine.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Παγωτό κανέλα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.