ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση με τον Β. Αποστόλου είχαν οι τευτλοπαραγωγοί.


Παραμένει στα 72,45 ευρώ η συνδεδεμένη το 2017.Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου είχαν την Παρασκευή 4/8 οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας με θέμα το μέλλον της καλλιέργειας αλλά και της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Οι δεκαμελής επιτροπή των παραγωγών που συναντήθηκε με τον κ. Αποστόλου εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στον κλάδο και ζήτησε κυβερνητικές πρωτοβουλίες ώστε να συνεχίσει η λειτουργία της ΕΒΖ τονίζοντας ότι είναι έτοιμοι από την πλευρά τους να καλλιεργήσουν όσα στρέμματα τους ζητηθούν προκειμένου η βιομηχανία να είναι βιώσιμη.
Για το θέμα μίλησε στο «ypaithros.gr» ο κ. Χρήστος Βορούτης, παραγωγός από τις Σέρρες ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση. «Είχαμε συνάντηση με τον κ. Αποστόλου. Οι ανησυχία μας είναι έντονη από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ρευστότητα στην βιομηχανία και φοβόμαστε μήπως φτάσουμε τέλη Δεκεμβρίου και είμαστε απλήρωτοι. Θέλουμε να προλάβουμε ορισμένα πράγματα», μας δήλωσε ο κ. Βαρούτης.

Και πρόσθεσε: «Ο υπουργός μας είπε ότι η πολιτεία έχει την βούληση να στηρίζει την τευτλοκαλλιέργεια. Μας είπε επίσης ότι η συνδεδεμένη θα είναι στα 72,45 ευρώ και φέτος στα ίδια δηλαδή επίπεδα με πέρσι. Επίσης μας έκανα γνωστό ότι θα μπορούμε να επιδοτηθούμε και μέσα κάποιων άλλων προγραμμάτων όπως της απονιτροποίησης ή το μέτρο για τις ομάδες παραγωγών. Ο προβληματισμός όμως είναι αν θα συνεχίσει να υπάρχει βιομηχανία. Για να συνεχίσει να υπάρχει θα πρέπει να ληφθούν κυβερνητικές πρωτοβουλίες».

Χρήστος Διαμαντόπουλος

ypaithros.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Συνάντηση με τον Β. Αποστόλου είχαν οι τευτλοπαραγωγοί. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: