ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σ.Φάμελλος:«Ας είναι καλά ο κ. Μανιάτης που μας άφησε τόσες εκκρεμότητες στο ΥΠΕΝ»

 
 Απάντηση στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπεύθυνο της ΚΟ για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννη Μανιάτη, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου, σύμφωνα με τις οποίες έκανε λόγο για καθυστέρηση 2,5 χρόνων ως προς την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του υδροηλεκτρικού έργου του φράγματος της Μεσοχώρας.

«Ας είναι καλά που μας άφησε τόσες εκκρεμότητες και μπορούμε να αποδείξουμε ότι -επιτέλους- άρχισαν να υλοποιούνται ουσιαστικές πολιτικές για το περιβάλλον» σημείωσε ο κ. Φάμελλος, προσθέτοντας: «Ζητάμε συγγνώμη που δεν απαντήσαμε στις δηλώσεις του, εχθές, αλλά είχαμε πολλή δουλειά και δεν προλάβαμε».

Αναλυτικά, ο κ. Φάμελλος δήλωσε: «Αφιερώνουμε στον κ. Μανιάτη τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του δημάρχου Πύλης, για τις δικές μας πρωτοβουλίες και τις πολυετείς καθυστερήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την υπογραφή της συγκεκριμένης ΑΕΠΟ. Και, βέβαια, αναρωτιόμαστε γιατί δεν άδραξε την ευκαιρία να υπογράψει ο ίδιος την έτοιμη ΑΕΠΟ, όπως δηλώνει. Φαίνεται, ότι την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε σοβαρότερες ασχολίες και δεν πρόλαβε».

«Ίσως γι' αυτό δεν κατάφερε να κλείσει και τις ανεξέλεγκτες χωματερές, να υλοποιήσει ουσιαστική ανακύκλωση, να δημιουργήσει έστω έναν χώρο επικινδύνων αποβλήτων για την ελληνική βιομηχανία, να νομοθετήσει το σύστημα προστασίας της φύσης και να λύσει το θέμα των εργαζόμενων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ή να αναρτήσει τους δασικούς χάρτες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

«Όπως δεν πρόλαβε και την Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής, την ανάρτηση των Χαρτών Πλημμύρας, το Πρόγραμμα Παρακολούθησης των Θαλασσίων Υδάτων, την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε 200 οικισμούς Γ' προτεραιότητας και τόσα άλλα, τα οποία μας βαρύνουν ως χώρα με ευρωπαϊκά πρόστιμα, καταδίκες, αλλά και αιρεσιμότητα, δηλαδή αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων» κατέληξε ο κ. Φάμελλος. 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Σ.Φάμελλος:«Ας είναι καλά ο κ. Μανιάτης που μας άφησε τόσες εκκρεμότητες στο ΥΠΕΝ» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: