Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπράουνις με ινδοκάρυδο σερβιρισμένο με παγωτό


Υπέροχο μπράουνις με ινδοκάρυδο σερβιρισμένο με παγωτό, γαρνιρισμένο με λιωμένη σοκολάτα. Μια εύκολη συνταγή για το κλασικό, αγαπημένο σοκολατένιο γλύκισμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής
  • Για το μπράουνι:
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 55% κακάο, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 αυγά
  • 225 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο αποξηραμένο
  • Για το σερβίρισμα:
  • 4-6 μπάλες παγωτό φράουλας (ή βανίλιας ή καϊμάκι ή άλλο επιλογής σας)
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας 55% κακάο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το μπράουνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε με λίγο από το βούτυρο, ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. Καβουρδίζετε ελαφρώς το ινδοκάρυδο σε τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία ή στο γκρίλ για 1/2 – 1 μόνο λεπτό. Μη το καβουρδίσετε πιο πολύ γιατί θα πικρίσει. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Λιώνετε, σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να έχετε μια λεία, βελούδινη σοκολατένια κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε για 5 λ στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα εναλλάξ με τη ζάχαρη και το αλεύρι χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 20 – 25 λεπτά το πολύ, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία κρούστα εξωτερικά αλλά στο εσωτερικό του να παραμείνει παχύρρευστο και λασπώδες.
    Το αφαιρείτε από το φούρνο αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Για το σερβίρισμα: Μέχρι να κρυώσει το μπράουνι, λιώνετε τη κουβερτούρα σε κομμάτια με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια παχύρευστη σάλτσα. Κόβετε το μπράουνι σε 4 ή 6 κομμάτια, βάζετε πάνω από κάθε κομμάτι 1 μπάλα παγωτό, το περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως. 
υ3

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Μπράουνις με ινδοκάρυδο σερβιρισμένο με παγωτό Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.