ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στήριξη της Επιτροπής προς τα κράτη-μέλη για τα πλαστά εμπορικά σήματα στην Κίνα


Η Ελλάδα είναι μεταξύ των κρατών-μελών που συμφώνησαν να καταθέσουν κοινή δικαστική προσφυγή εναντίον της Κίνας. Την πρόθεσή της να μην εμποδίσει τις προσπάθειες των κρατών-μελών να λάβουν νομικές ενέργειες εναντίον της Κίνας για τα πλαστά εμπορικά σήματα εξέφρασε η Κομισιόν, προσθέτοντας ότι μια μελλοντική διμερής συμφωνία με την ασιατική τίγρη θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στους Ευρωπαίους παραγωγούς τροφίμων.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, στόχος της διμερούς συμφωνίας είναι η προστασία των παραγωγών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και η ενίσχυση της «ζήτησης για προϊόντα υψηλής ποιότητας» τόσο στην ΕΕ, όσο και στην Κίνα. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι στο πλαίσιο της μελλοντικής συμφωνίας δεν θα επιδιώξει την κατάργηση των υφιστάμενων πλαστών εμπορικών σημάτων από την κινεζική αγορά.


8 κράτη μέλη κατά της Κίνας για παραποίηση ευρωπαϊκών γεωγραφικών ενδείξεων

Οκτώ κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προβούν σε νομικές ενέργειες κατά της Κίνας για 25 πλαστά εμπορικά σήματα της κινεζικής αγοράς που παραπλανούν τους καταναλωτές αναφορικά με προϊόντα της ΕΕ που προστατεύονται με γεωγραφική ένδειξη.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η …

Εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής ανέφερε χαρακτηριστικά στη EURACTIV: «η Κομισιόν είναι πεπεισμένη ότι η μελλοντική συμφωνία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στους Ευρωπαίους παραγωγούς αναφορικά με τις γεωγραφικές ενδείξεις.

«Ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχουν ήδη εμπορικά σήματα, οι ευρωπαϊκές γεωγραφικές ενδείξεις μπορούν να παραμείνουν προστατευμένες στην κινεζική αγορά, επειδή η Κίνα, όπως ακριβώς και η ΕΕ, επιτρέπει τη συνύπαρξη μεταξύ ενός πρότερου εμπορικού σήματος και μιας μεταγενέστερης γεωγραφικής ένδειξης» κατέληξε.

Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι η Επιτροπή δεν προέβαλε αντιρρήσεις στους Ευρωπαίους παραγωγούς που ζητούσαν την ακύρωση των πλαστών εμπορικών σημάτων στην Κίνα, «όπως επιτάσσει και το κανονιστικό πλαίσιο για τα εμπορικά σήματα».


Η ποιότητα των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ

Το infographic αποτελέι μέρος του special report Η προστιθέμενη αξία των ευρωπαϊκών συστημάτων διασφάλισης ποιότητας .

Αποποίηση ευθυνών: Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η δημοσίευση αυτή αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις του δημιουργού και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη της Κίνας θεωρείται ως τεράστια και -σε μεγάλο βαθμό- αναξιοποίητη μελλοντική αγορά για τους παραγωγούς ευρωπαϊκών τροφίμων υψηλής ποιότητας. Ο αρμόδιος για τη γεωργία Επίτροπος, Phil Hogan, υπογράμμισε ότι το άνοιγμα νέων αγορών για τους Ευρωπαίους παραγωγούς αποτελεί μίας εκ των προτεραιοτήτων του. Επιπλέον, χαρακτήρισε τα συστήματα ποιότητας της ΕΕ «πραγματικό success story».

«Η στενή συνεργασία με τους παγκόσμιους εμπορικούς μας εταίρους, όπως η Κίνα, είναι μια νίκη: ωφελεί τους αγρότες και τις επιχειρήσεις μας, σφυρηλατεί ισχυρότερες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών και φυσικά ευνοεί τους καταναλωτές των δύο πλευρών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος.
Μεταφρασμένο από Ειρήνη Σωτηροπούλου

Από Samuel White
EurActiv.com

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Στήριξη της Επιτροπής προς τα κράτη-μέλη για τα πλαστά εμπορικά σήματα στην Κίνα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: