ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υπολείμματα γλυφοσάτης σε παγωτά...Ίχνη γλυφοσάτης εντοπίστηκαν στα παγωτά της γνωστής αλυσίδας Ben & Jerry’s, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής οργάνωσης για τη βιολογική γεωργία Organic Consumers Association (ΟCA). Το βασικό συστατικό του ευρέως διαδεδομένου και ιδιαίτερα αμφισβητούμενου ζιζανιοκτόνου Roundup βρέθηκε στα 10 από τα 11 δείγματα παγωτού που εξετάστηκαν.

«Η Ben & Jerry’s διαφημίζει λανθασμένα τα προϊόντα της ως “φυσικά” και το σήμα της ως “βιώσιμο” και “κοινωνικά υπεύθυνο”», αναφέρεται στην ανακοίνωση της OCA. Μάλιστα, η οργάνωση καλεί την Ben & Jerry’s να πραγματοποιήσει άμεση μετάβαση στη χρήση αποκλειστικά βιολογικών συστατικών –συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος– στα προϊόντα της ή να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο ενός διεθνούς μποϊκοτάζ από τους καταναλωτές.

Σε δηλώσεις του στους «New York Times», o παγκόσμιος διευθυντής κοινωνικών υπηρεσιών της Ben & Jerry’s, Rob Michalak, επεσήμανε ότι για την ώρα είναι άγνωστο από πού προήλθαν τα κατάλοιπα της γλυφοσάτης, αν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πιθανώς προέρχονται από το φυστικοβούτυρο και τη ζύμη μπισκότων. Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν συστατικά όπως σιτάρι, βρόμη και φιστίκια, τα οποία συχνά ψεκάζονται με το ζιζανιοκτόνο για να τα στεγνώσουν. Σύμφωνα με το στέλεχος της Ben & Jerry’s, επί του παρόντος, η εταιρεία εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι τα επιδόρπιά της δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά, ενώ, όπως υποστήριξε, «κανένα φυτικό συστατικό που χρησιμοποιείται δεν προέρχεται από τα είδη καλλιεργειών που θα χρησιμοποιούσαν γλυφοσάτη».

Η επίσημη θέση της Ben & Jerry’s είναι ότι τα προϊόντα της εξακολουθούν να είναι ασφαλή για τον καταναλωτή. «Ακόμα και αν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εργαστηριακής εξέτασης είναι ακριβή, ένας άνθρωπος θα έπρεπε να καταναλώσει 145.000 μερίδες ημερησίως για να φτάσει το όριο ασφαλείας που έχει τεθεί από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές για τη γλυφοσάτη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Νίκος Γαργαλάκος

ypaithros.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Υπολείμματα γλυφοσάτης σε παγωτά... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: