Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι


Θα τα βρείτε στην αγορά τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Τα μικρά, μαβιά μελιτζανάκια είναι κατάλληλα όχι μόνο για να τα κάνετε τουρσί αλλά και για να φτιάξετε ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά κουταλιού. 
 
Μερίδες:για 2-3 βάζα
  • Χρόνος προετοιμασίας:40'
  • Χρόνος μαγειρέματος:60'
  • Έτοιμο σε:1:40'
  • Χρόνος αναμονής:24 ώρες
Υλικά
  • 1 κιλό μικρά μελιτζανάκια (περίπου 50 κομμάτια)
  • ¾ κιλού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • χυμό 3 λεμονιών
  • αμύγδαλα ασπρισμένα (όσα και τα μελιτζανάκια)
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 6-7 γαρίφαλα
Πατηστε για υλικα


ΔιαδικασίαΠλένετε τα μελιτζανάκια και με κοφτερό μαχαίρι τα ξεφλουδίζετε. Τα χαράζετε κατά μήκος τόσο όσο να χωράει το αμύγδαλο.

Τα βάζετε σε λεκάνη, τα σκεπάζετε με νερό και προσθέτετε το χυμό των 2½ λεμονιών. Για να μείνουν βυθισμένα στο υγρό, τα σκεπάζετε με ένα πιάτο, βάζοντας ένα βάρος από πάνω. Τα αφήνετε έτσι για 1 ώρα περίπου.

Στραγγίζετε τα μελιτζανάκια και τα βράζετε σε μπόλικο νερό για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε αρκετό κρύο νερό. Τα αφήνετε 3 ώρες, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.

Τα σουρώνετε ξανά και τα αφήνετε μέσα στο σουρωτήρι για 6 ώρες περίπου ώστε να στραγγίσουν καλά. Τα αραδιάζετε σε πετσέτα και τα αφήνετε για 1 ώρα ακόμη να στεγνώσουν. Βάζετε μέσα σε κάθε μελιτζανάκι από ένα αμύγδαλο.

Βράζετε τη ζάχαρη με το μετρημένο νερό για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τα μελιτζανάκια. Τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μείνουν μέσα στο σιρόπι τους για 12 ώρες.

Την επομένη τα ξαναβράζετε, προσθέτοντας το μέλι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τα κανελογαρίφαλα, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να μισοκρυώσει. Το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.
 
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Σιμόνη Καφίρη
 
olivemagazine.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.