Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ένας από τους κορυφαίους σεφ παγκοσμίως επέλεξε το μανούρι ως το αγαπημένο του τυρί


Το Bloomberg ζήτησε από 11 κορυφαίους σεφ παγκοσμίου φήμης να αναφέρουν το αγαπημένο τους τυρί. Μέσα στη λίστα με τα αγαπημένα τυριά, βρέθηκε και το ελληνικό μανούρι, που ήταν επιλογή του ισραηλινο-βρετανού σεφ Yotam Ottolenghi, ιδιοκτήτης του Ottolenghi στο Λονδίνο.

Το μαλακό τυρί από την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία ξεχωρίζει για τη λεπτή και γλυκιά γεύση του.

«Το χρησιμοποιούμε πολύ στο εστιατόριό μας. Είναι λευκό και φρέσκο, με κρέμα που προστίθεται σε αυτό η οποία το κάνει πιο γλυκό και πιο κρεμώδες από τη φέτα. Ψήνεται πράγματι καλά, συνεπώς τείνουμε να το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες, σε πιάτα μαζί με ψημένα φρούτα ή λαχανικά. Σε αντίθεση με το χαλούμι που αναδεικνύει τη γεύση όταν σερβίρεται μόλις έχει ψηθεί, το μανούρι είναι τραγανό, συνεπώς μπορεί να καταναλώνεται και σε θερμοκρασία δωματίου», δήλωσε ο 48χρονος σεφ.

huffingtonpost.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Ένας από τους κορυφαίους σεφ παγκοσμίως επέλεξε το μανούρι ως το αγαπημένο του τυρί Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.