Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπιφτέκια με κιμά, λαχανικά & μυρωδικά


Αφράτα, ζουμερά, πεντανόστιμα και λαχταριστά μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά, λαχανικά και μυρωδικά. Μια εύκολη συνταγή για το οικογενειακό καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι σας. Συνοδέψτε τα μπιφτέκια σας με πατάτες φούρνου ή πουρέ και καλή σας όρεξη!!!

Υλικά συνταγής
  • ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 4 φέτες ψωμί 2-3 ημερών μουλιασμένες σε 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη + λίγο επιπλέον αν απαιτηθεί
  • 2 αυγά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. για το τηγάνισμα των λαχανικών + 2 κ.σ. για το μείγμα κιμά)
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτό κ.γ. ρίγανη
  • 1 κοφτό κ.γ. θυμάρι 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml σόδα (αναψυκτικό) 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας συχνά για 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και τα απλώνετε σε πιατέλα καλυμμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα υγρά τους. 
  2. Μουλιάζετε καλά το ψωμί στο γάλα, το στύβετε πολύ καλά και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα, εκτός από τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά τη σόδα με το μπέικιν, το ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα κιμά και τα ζυμώνετε για 10 λ περίπου, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Αν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό ρίχνετε 1-2 κ.σ. νερό αν πάλι δεν είναι αρκετά σφιχτό για να πλάθετε εύκολα, αλλά είναι ζουμερό προσθέστε λίγη ακόμα φρυγανιά τριμμένη. 
  3. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγεία για 40 λ περίπου για να σφίξει και αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματά του. Στη συνέχεια αλείφετε τα χέρια σας με λίγο λάδι, πλάθετε με το μείγμα σε μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα.
  4. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο γυρίζοντά τα από την άλλη πλευρά 1 φορά στο μέσον του ψησίματος, για 25-35 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά ανάλογα με το πάχος που τα πλάσατε. Τα σερβέρετε ζεστά με συνοδευτικό επιλογής σας και … καλή σας όρεξη. 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Μπιφτέκια με κιμά, λαχανικά & μυρωδικά Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.