Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Muffins σοκολατένια & ζουμερά


Υλικά
  • 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο (ή περισσότερο), σε κομματάκια
  • 50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
Διαδικασία 
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνετε 6 ατομικές φορμίτσες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο.
  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.
  • Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Βγάζετε τις ατομικές φορμίτσες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζετε το μίγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.
  • Ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνετε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.

Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη
 
gr.contentexchange.me
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Muffins σοκολατένια & ζουμερά Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.