ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία στη Στερεά Ελλάδα


Τη διάθεση 8 εκατ. ευρώ στους δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα αγροτικής οδοποιίας ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Λαμία.

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τους δημάρχους για την πρόσκληση που ήδη έχει απευθύνει η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας για έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού οδικού δικτύου σε ολόκληρη την περιοχή.

«Αυτά τα χρήματα δεν είναι δικά μας, ανήκουν στους πολίτες» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος θα εισηγηθεί για το θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του περιφερειάρχη, οι δήμοι θα λαμβάνουν κάθε χρόνο, για τα επόμενα τρία έτη, 2,7 εκατ. ευρώ, με πρώτη δόση τον Οκτώβριο του 2017.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Μπακογιάννης ανέλυσε τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής, ώστε να «αλλάξει ριζικά πρόσωπο ολόκληρο το αγροτικό οδικό δίκτυο». «Εμείς έχουμε να κάνουμε δύο βασικές κινήσεις. Να σχεδιάσουμε και να φροντίσουμε να υλοποιηθεί το σχέδιο μέχρι τη χρηματοδότησή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση επιχειρούμε να κλείσουμε πληγές δεκαετιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο» ανέφερε.

«Με τη λογική της αλλαγής της νοοτροπίας αδιαφορίας, στοχεύουμε σε ανάπτυξη που ξεκινά, όπως πάντα λέω, από κάτω προς τα πάνω. Δεν μπορείς να κάνεις ανάπτυξη, αν δεν δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες και οι συνθήκες δημιουργούνται μέσω των υποδομών, των εργαλείων που διαθέτεις σε εκείνους που παλεύουν για αυτήν καθημερινά. Εκσυγχρονίζοντας και κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των αγροτών, των εμπόρων, των επαγγελματιών, αλλάζεις τα δεδομένα, δημιουργείς βάσεις για την εκκίνηση μιας περιόδου που θέλει το κράτος δίπλα στον επαγγελματία και όχι απέναντί του. Αυτή είναι η αρχή και ο μπούσουλάς μας σε κάθε μελέτη και κάθε απόφασή μας» είπε χαρακτηριστικά.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία στη Στερεά Ελλάδα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: