ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ρύθμιση για πληρωμή παραγωγών από εμπορικές αλυσίδες εντός 60 ημερών


Νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τις πληρωμές των παραγωγών από τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, εντός 60 ημερών, θα φέρει σύντομα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο υπουργός κ. Αποστόλου, από την Καστοριά, τόνισε ότι θα μπει τέλος στις μεταχρονολογημένες επιταγές και το καθεστώς που ενώ οι παραγωγοί παραδίδουν προϊόντα νωπά πληρώνονται μετά από 12 η 14 μήνες.

«Οι μεγαλύτεροι πιστωτές των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων είναι σήμερα οι Έλληνες παραγωγοί γαλακτοκομικών και αγροτικών προϊόντων» επισήμανε.

Όπως υπογράμμισε, «στις ρυθμίσεις που έχουμε ετοιμάσει θα προβλέπονται χρηματικά πρόστιμα, ποινικές ρήτρες ακόμη και διαγραφή από το μητρώο εκείνων που δεν θα καταβάλουν τα χρήματα στο χρονικό περιθώριο των 60 ημερών και θα συνεχίσουν να πληρώνουν με μακροχρόνιες επιταγές του Έλληνες παραγωγούς». Επίσης, κάλεσε τους καλλιεργητές να συνενωθούν σε ομάδες ή σε επιχειρηματικά σχήματα και να υποστηρίξουν την προσπάθεια για την οποία αναμένονται αντιδράσεις από γνωστούς κύκλους.
 
 
 
Ρύθμιση για πληρωμή παραγωγών από εμπορικές αλυσίδες εντός 60 ημερών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: