ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ατμοσφαιρική ρύπανση & κάπνισμα προκαλούν παρόμοιες επιπλοκές στη διάρκεια της κύησης


Επιστημονικές έρευνες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του Aberdeen αναφέρουν ότι ο μολυσμένος αέρας επηρεάζει σημαντικά το έμβρυο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ταυτόχρονα προειδοποιούν, ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση επιφέρει τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις με το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα έμβρυα τείνουν να αναπτύσσουν μικρότερο σώμα και κεφάλι, όταν οι εγκυμονούσες εκτίθενται στην ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ παρόμοιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε περιπτώσεις, όπου κάπνιζαν, αλλά ήταν εκτεθειμένες σε χαμηλότερα επίπεδα μολυσμένου αέρα.


Μεγάλο το κόστος για την ανθρώπινη υγεία από τα ορυκτά καύσιμα

Οι δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που σχετίζονται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων, υπερβαίνουν κατά 600% τις εισφορές των φορολογούμενων σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η οποία επιμένει πως οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να «ρίχνουν χρήματα» σε «βρώμικες» πηγές ενέργειας.

Οι κυβερνήσεις της G20 δαπάνησαν μόνο για το 2014 $ 444 δις σε επιδοτήσεις πετρελαίου, …

Το κύριο δείγμα προήλθε από περιοχές βορειοανατολικά της Σκωτίας, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι λιγότερο έντονη συγκριτικά με πόλεις, όπως το Εδιμβούργο και η Γλασκώβη. Οι υψηλότερες μέσες συγκεντρώσεις, που εντοπίστηκαν, ήταν 7,2mcg ανά κυβικό μέτρο –κάτω από τον ετήσιο μέσο όρο των 10mcg ανά κυβικό μέτρο που συνιστούσε ο ΠΟΥ.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Tom Clemens κάλεσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση να επαναπροσδιορίσουν τα επίπεδα εκπομπών που θεωρούνται αποδεκτά για την ανθρώπινη υγεία.

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν μέσω υπερήχων και στοιχείων γέννησης μεταξύ 2002 και 2011.

Ο συν-συγγραφέας της μελέτης, Chris Dibben, προειδοποίησε, ότι ενώ οι περισσότερες μητέρες έχουν επίγνωση των κινδύνων που προκαλεί το κάπνισμα στα έμβρυα, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι κατάλληλα ενημερωμένες για τον αντίκτυπο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με χαμηλά επίπεδα μόλυνσης.


Όσο ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα μολύνουν τα κρουαζιερόπλοια

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να εκπέμπουν καθημερινά ίσο αριθμό σωματιδίων με ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα ενώ η ποιότητα του αέρα στο κατάστρωμα, μπορεί να είναι εξίσου κακή με τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου.

Μια μυστική δημοσιογραφική έρευνα από το βρετανικό Κανάλι 4 αποκάλυψε τα συγκλονιστικά υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που καταμετρήθηκαν σε ορισμένα …

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε ότι περισσότερες από 130 πόλεις σε όλα τα κράτη μέλη έχουν παραβιάσει τους νόμους για την ποιότητα του αέρα. Τέλος, εξέφρασαν την πρόθεση να απαγορεύσουν στο εγγύς μέλλον τις μηχανές καύσης, με στόχο την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
 
euractiv.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ατμοσφαιρική ρύπανση & κάπνισμα προκαλούν παρόμοιες επιπλοκές στη διάρκεια της κύησης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: