Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χοιρινό μαριναρισμένο με λαχανικά στη λαδόκολλα


Χοιρινό κρέας από λαιμό που λιώνει στο στόμα, με πατατούλες baby και άλλα μυρωδάτα λαχανικά σε μια τέλεια μαρινάδα μουστάρδας, μελιού. Γεύσεις που “παντρεύονται” τέλεια μεταξύ τους και μας δίνουν ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο. Μια συνταγή (από εδώ) εύκολη στη παρασκευή της, για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το απόλυτο πιάτο. Βάλτε το από το προηγούμενο βράδυ να μαριναριστεί και απολαύστε το την επομένη σε 1 μόνο ώρα!

Υλικά συνταγής
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
  • ½ πορτοκαλιού το χυμό
  • 1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα αρεσκείας σας
  • 4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 8 κόκκους κόλιαντρο
  • αλάτι πιπέρι
  • 100 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, χλιαρό 
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό/ώμο
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 500 γρ. baby πατάτες, πλυμένες 
  • 1 μικρή σελινόριζα, κομμένη σε κύβους
  • 10 κρεμμύδια για στιφάδο, καθαρισμένα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, τα φύλλα ρίγανης, το σκόρδο, το μέλι, το κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό κοτόπουλου και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Βυθέζετε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 νύχτα ή για 8 ώρες. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί απλώνετε 2 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας χιαστί, φροντίζοντας να καλύψουν εντελώς τη βάση του ταψιού για να μη χυθούν τα υγρά κατά το ψήσιμο. Τοποθετείτε στο κέντρο το μαριναρισμένο χοιρινό και το αλατοπιπερώνετε ελαφρώς. 
  3. Μέσα στη μαρινάδα που έχει μείνει, ρίχνετε τα καρότα, τις πατάτες, τη σελινόριζα και τα κρεμμυδάκια στιφάδου, τα αλατίζετε αν απαιτείται (ανάλογα πόσο είχατε αλατίσει τη μαρινάδα), τα ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε και αυτά στη λαδόκολλα.
  4. “Κλείνετε” τις λαδόκολλες δημιουργώντας ένα πουγκί και το δένετε σφιχτά με σπάγκο μαγειρικής. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και το σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος μαζί με τη λαδόκολλα
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Χοιρινό μαριναρισμένο με λαχανικά στη λαδόκολλα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.