Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κοτόπουλο με πιπεριές & μοτσαρέλα στο φούρνο


Κοτόπουλο γαρνιρισμένο με τυρί  μοτσαρέλα στο φούρνο, σε υπέροχη σάλτσα ντομάτας με πιπεριές Φλωρίνης. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο για να το απολαύσετε και στο καθημερινό αλλά και πιο επίσημο τραπέζι.

Υλικά συνταγής
  • 3 στήθη κοτόπουλου [700 γρ. περίπου] κομμένα οριζόντια στη μέση σε 6 κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
  • 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης ψημμένες, στραγγισμένες χοντροκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο + λίγα φύλλα ολόκληρα για γαρνίρισμα
  • 150 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί που θα χωράει τα 6 κομμάτια κοτόπουλου. Κόβετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνετε.
  2. Ζεσταίνετε 3-4 κ.σ. λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε καλά για 3′-4′ περίπου από κάθε πλευρά το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και μισοψηθεί. Το βγάζετε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιατέλα.
  3. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε, τις πιπεριές, το κονκασέ, το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 3/4 φλ. ζεστό νερό με τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το καυτερό πιπέρι ανακατεύετε, σκεπάζετε τη σάλτσα και τη σιγοβγάζετε μέχρι να πεί τα μισά υγρά της.
  4. Προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης και το βασιλικό ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση για 2′. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  5. Ρίχνετε το 1/3 της σάλτσας στη βάση του πυρέξ και από πάνω τοποθετείτε το κοτόπουλο το ένα δίπλα στο άλλο. Το περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και το σκεπάζετε με τις φέτες μοτσαρέλας. Πασπαλίστε με τη τριμμένη φρυγανιά και ψήστε το στο προθερμασμένο φούρνο για 15 “ περίπου μέχρι να λιώσει και ροδοκοκκινίσει η μοτσαρέλα. Σερβίρετε γαρνίροντάς το με τα ολόκληρα φύλα βασιλικού και συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές.
Sintayes.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter


Κοτόπουλο με πιπεριές & μοτσαρέλα στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.