ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε ΦΕΚ ο νέος Οργανισμός του ΥΠΑΑΤ - Στις Κεντρικές Διευθύνσεις προισταμένοι μόνο ΠΕ Γεωτεχνικοί...Τυπώθηκε σε ΦΕΚ (τ.Α 138/15-9-2017) το Προεδρικό Διάταγμα 97/2017 που αφορά τον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για το οποίο είχατε ενημερωθεί εδώ.

Ο νέος Οργανισμός του ΥΠΑΑΤ κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η οποία μεταφέρει προς τα Υπουργεία οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση των νέων Οργανισμών τους. Σκοπός της εγκυκλίου, την οποία υπογράφει η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, είναι όλα τα Υπουργεία να είναι σε θέση να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα νέα οργανογράμματα, ώστε να καταστεί λειτουργικώς εφικτή η δίχως προβλήματα μετάβαση από την παλαιά στη νέα δομή.

Οι οδηγίες αφορούν:

-Την κατάρτιση και έκδοση αποφάσεων με αντικείμενο την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς

-Την Κατάρτιση και έκδοση της απόφασης, με την οποία ο υπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός και ο/οι υφυπουργός/οί μεταβιβάζουν στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, σε γενικούς γραμματείς που προΐστανται γενικών γραμματειών, σε ειδικούς γραμματείς και γενικά σε προϊστάμενους υπηρεσιακών μονάδων ορισμένες αρμοδιότητές τους ή το δικαίωμα να υπογράφουν κατά περίπτωση ή "με εντολή αναπληρωτή υπουργού" ή "με εντολή υφυπουργού", αντιστοίχως.

-Την κατάρτιση και έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης του οικείου Υπουργού, στην οποία θα αναφέρονται ονομαστικά οι υπάλληλοι που κατατάσσονται στους νέους κλάδους, καθώς και όσοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις.

-Την κατάρτιση και έκδοση Υπουργικής Απόφασης, υπό μορφή Παραρτήματος Σύνθεσης Υπηρεσιακών Μονάδων, όπου θα κατανέμεται το σύνολο των προβλεπόμενων από το νέο οργανόγραμμα θέσεων προσωπικού στις οργανικές μονάδες του Υπουργείου.

-Την κατάρτιση και έκδοση απόφασης, στην οποία θα αναφέρονται ονομαστικά οι υπάλληλοι που τοποθετούνται στις νέες, προβλεπόμενες στο οργανόγραμμα, οργανικές μονάδες.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Σε ΦΕΚ ο νέος Οργανισμός του ΥΠΑΑΤ - Στις Κεντρικές Διευθύνσεις προισταμένοι μόνο ΠΕ Γεωτεχνικοί... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: