Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γαρίδες σαγανάκι με λιγκουίνι


Υπέροχες γαρίδες σαγανάκι σε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με φέτα,  με ζυμαρικό λιγκουίνι.  Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε στο οικογενειακό και όχι μόνο τραπέζι ένα υπέροχο πιάτο με το απόλυτο θαλασσινό έδεσμα, τις γαρίδες με μεσογειακές γεύσεις. 

Υλικά συνταγής
  • 250 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • νιφάδες τσίλι κόκκινης πιπεριάς (1-3 πρέζες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
  • 4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες ή 2 κουτιά (400 γρ. το ένα) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό βράζετε το ζυμαρικό σας, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια θερμοκρασία, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά για 5-7 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ. 
  3. Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε για 1 λ περίπου να “αναπνεύσει” και στη συνέχεια προσθέτετε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη και τη ρίγανη και ανακατεύετε.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 4 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες, τις σκεπάζετε με τη σάλτσα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμα για επιπλέον 3-4 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της σάλτσας. 
  5. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα, τον άνηθο και το μαϊντανό, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε και ανακατεύετε απαλά. Σουρώνετε το ζυμαρικό σας, το σερβίρετε ζεστό και με τις γαρίδες σαγανάκι. 
Σημείωση: Για περισσότερη, ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα (μαζί με τις ντομάτες) 2-3 κ.σ. ούζο ή άλλο ποτό με γλυκάνισο ή ½ κ.γ. σπόρους μάραθου μαζί με το σκόρδο.


Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Γαρίδες σαγανάκι με λιγκουίνι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.