ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κάλεσμα σε «οικολογική πορεία ζωής για τον Σαρωνικό» απευθύνουν οι Πράσινοι Αλληλεγγύη


Κάλεσμα «σε μια οικολογική πορεία ζωής για τον Σαρωνικό» απευθύνουν προς ενεργούς πολίτες αλλά και φορείς οι Πράσινοι Αλληλεγγύη, σημειώνοντας ότι δεν είναι μια στενά κομματική εκδήλωση, αλλά «μια πρόσκληση να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα για την προστασία της θάλασσας αλλά και την αντιμετώπιση των θεμάτων έλλειψης προετοιμασίας για την πρόβλεψη και περιορισμό ανάλογων συμβάντων, ελέγχουν των σκαφών, αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου καυσίμων και γενικότερα προστασίας των ακτών και θαλασσών μας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων η ανάγκη διαλεύκανσης των αιτίων της διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα και του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο αποτελεσματικός και ολοκληρωμένος καθαρισμός του Σαρωνικού, η επανεξέταση των μηχανισμών ελέγχου και αδειοδότησης των σκαφών, η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων καθώς και η σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα που επιβαρύνουν την κλιματική αλλαγή.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στον σταθμό «Φλοίσβος» στο Παλαιό Φάληρο της γραμμής Τ4 του Τραμ, και θα ακολουθήσει «πορεία» στην παράκτια ζώνη «με ποδήλατα, μουσικές, καροτσάκια, πολύχρωμα πανιά προς την Γλυφάδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Κάλεσμα σε «οικολογική πορεία ζωής για τον Σαρωνικό» απευθύνουν οι Πράσινοι Αλληλεγγύη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: