Δίκτυα οπτικών ινών στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας

Oριστικοποιήθηκε το πλάνο για τη δρομολόγηση του έργου εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας,κατά τη σ...


Oριστικοποιήθηκε το πλάνο για τη δρομολόγηση του έργου εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας,κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό τα 18,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από το Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠΑΝΕΚ) και θα υλοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) του υπουργείου Παιδείας.

Στόχο αποτελεί η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο και να αναβαθμιστεί η έρευνα και η καινοτομία.

Οι Νίκος Παππάς και Κωνσταντίνος Γαβρόγλου υπέγραψαν στη συνέχεια Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων ΨΗΠΤΕ και ΥΠΠΕΘ, το οποίο προβλέπει την ψηφιοποίηση της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα υλοποιήσουν η ΓΓΤΤ και το ΕΔΕΤ, καθώς και την παροχή κινήτρων και ευκαιριών προς τους μαθητές, τους φοιτητές, το διδακτικό και το διοικητικό προσωπικό των εκπαιδευτικών οργανισμών για την αύξηση της χρήσης των σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας.

Με αφορμή τη συνάντηση και τη συνεργασία των δύο μερών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσηςνδήλωσε: «Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας, που αφορά στη δυνατότητα της μαθητιώσας και της φοιτητιώσας νεολαίας, των δασκάλων και των καθηγητών της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, σε εφαρμογές και σε λογισμικά, ασφαλή και σύγχρονα, για να μπορούν να επιτελούν το έργο τους. Ανακοινώνουμε επίσης ένα έργο, ύψους 18,6 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στη διασύνδεση των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το Ίντερνετ, σε υπερυψηλές ταχύτητες. 
 
Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στην αρχή που έχουμε θέσει ως οδηγό μας στο Υπουργείο: να φέρουμε “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους”». Δήλωση για τη συνεργασία των δύο φορέων έκανε και ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος τόνισε: «Πρόκειται για μια συνεργασία στο πλαίσιο αυτού που ανέφερε ο κ. Παππάς ότι οφείλουμε να φέρουμε “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους”. Για τους φοιτητές, τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνδεθούμε, όχι μόνο “καλωδιακά”, αλλά να είμαστε έτοιμοι να συνδεθούμε και τεχνολογικά και ως κουλτούρα. Οι νέες τεχνολογίες δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη την καθημερινότητά μας. Ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στα σχολεία, ούτε στα ερευνητικά κέντρα. Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το “Αύριο” των φοιτητών και των εκπαιδευτικών και αυτό το “Αύριο” ήρθε “Σήμερα”».
 
esos.gr
 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια