ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στο πρώτο εξάμηνο η έναρξη κατασκευής του αγωγού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας


Για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 δεσμεύθηκαν τα εμπλεκόμενα στο έργο μέρη, στο πλαίσιο διαβουλεύσεων που έγιναν στο Βουκουρέστι.

Στο Βουκουρέστι έγινε η Διάσκεψη της Πρωτοβουλίας για τη συνδεσιμότητα και την ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον τομέα του φυσικού αερίου (CESEC), στην οποία την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφτσοβιτς και του επιτρόπου της ΕΕ για τη δράση για το κλίμα και την ενέργεια, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Στη Διάσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος των έργων διασύνδεσης φυσικού αερίου, που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας, τα οποία εκτός από τον αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας περιλαμβάνουν το Διαδριατικό αγωγό φυσικού αερίου (TAP), τον διασυνδετήριο αγωγό Βουλγαρίας-Σερβίας (IBS) καθώς και τον αγωγό διασύνδεσης Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Αυστρίας (BRUA).

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Στο πρώτο εξάμηνο η έναρξη κατασκευής του αγωγού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: