ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η ομιλία τουν Γεν.Γραμματέα Ν.Αντώνογλου στο Διεθνές Συνέδριο για τη γεωργία & την κλιματική αλλαγή στα ΧανιάΑγαπητοί σύνεδροι,
Σας μεταφέρω πρώτα από όλα τις θερμές ευχές του Υπουργού Ε. Αποστόλου για την επιτυχία του συνεδρίου σας.

Είναι μεγάλη χαρά που συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα άνθρωποι από 28 χώρες για να συζητήσουμε και για να συνεργαστούμε έτσι ώστε η γεωργία να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή.

Η Ελλάδα όπως και οι περισσότερες χώρες της Μεσογείου πλήττονται ιδιαίτερα από φαινόμενα κλιματικής αλλαγής όπως είναι η αύξηση της θερμοκρασίας, ακραία φαινόμενα ανέμων, βροχοπτώσεων, ξηρασίας ή πλημμυρών.

Σχεδόν κάθε χρόνο καταγράφονται μεγάλες οικονομικές ζημιές στις καλλιέργειες όπως για παράδειγμα η καταστροφή της ανθοφορίας σε καρποφόρα δέντρα το 2013 και φέτος αλλά και η δραστική μείωση της παραγωγής το 2016 λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την προσαρμογή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή έχει συγκεκριμένες δράσεις υποστήριξης του αγροτικού κόσμου σε όλα τα επίπεδα.

Επειδή όλα ξεκινούν από την παιδεία, το Υπουργείο με τον Αρμόδιο Οργανισμό του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα για αγρότες και κάθε ενδιαφερόμενο.

Ταυτόχρονα, στον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» υλοποιούνται τοπικά προγράμματα έρευνας ώστε οι καλλιέργειες κάθε περιοχής να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις καιρικές αντιξοότητες.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης το Υπουργείο δίνει κίνητρα για δράσεις προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή όπως είναι η ανακύκλωση φυτικών υπολειμμάτων των καλλιεργειών, η σωστή διαχείριση του νερού, η βελτίωση περιβαλλοντικών επιδόσεων και πολλές άλλες.

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα τεράστιο ζήτημα που μας αφορά όλους και για να το αντιμετωπίσουμε χρειάζεται συνεργασία.

Δεν είναι τυχαίο που στο συνέδριο αυτό έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους τόσο σημαντικοί φορείς όπως είναι το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, Το ΜΑΙΧ, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης αλλά και οι τοπικοί φορείς όλης της Κρήτης όπως είναι η Περιφέρεια Κρήτης, οι Δήμοι Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Αγίου Νικολάου, Κισσάμου, Πλατανιά, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και πολλοί άλλοι όπως και επιχειρήσεις που με χαρά υποστηρίζουν αυτή την εκδήλωση.

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και να δεσμευτώ ότι το Υπουργείο θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα της γεωργίας.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Η ομιλία τουν Γεν.Γραμματέα Ν.Αντώνογλου στο Διεθνές Συνέδριο για τη γεωργία & την κλιματική αλλαγή στα Χανιά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: