Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο cheesecake ψυγείου


Ένα εξαιρετικό cheesecake σοκολάτας χωρίς ζάχαρη που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση και υφή του. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή που δεν απαιτεί ψήσιμο, ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. 

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση:
  • 700 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%, κρύα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • Για τη διακόσμηση:
  • 60 γρ. κουβερτούρα λιωμένη + κομματάκια κουβερτούρας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τη βάση: Σε μούλτι, θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και με τη βοήθεια της βάσης ενός ποτηριού το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει. 
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα και το χτυπάτε με μίξερ χειρός για 2 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει καλά το μείγμα. Τέλος προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ περίπου ή μέχρι να έχετε μια όμορφη αφράτη σοκολατένια κρέμα. 
  3. Αδειάζετε προσεκτικά το μείγμα γέμισης μέσα στη φόρμα, επάνω στη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της, τη καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ, μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.
  4. Για τη διακόσμηση: Πριν σερβίρετε περιχύνετε το cheesecake σας με τη λιωμένη σοκολάτα, γαρνίρετε με ψιλοκομμένα κομματάκια σοκολάτας τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Για να κόψετε εύκολα και σωστά, να καθαρίζετε το μαχαίρι σας πριν κόψετε το κάθε κομμάτι, να το βουτάτε σε καυτό νερό και να το σκουπίζετε με ένα πανί. 
 [*] Προτιμήστε κουβερτούρα της NESTLÉ DESSERT που λιώνει πολύ εύκολα ή άλλη επιλογής σας, πάντα, καλής ποιότητας για σίγουρη επιτυχία του γλυκού σας.
 
 
Sintayes.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter


Σοκολατένιο cheesecake ψυγείου Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.