Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Elismadeit, τα λέει όλα ….Διαχρονικό
Ο ήλιος σκάει μέσα μας κι εμείς κρατάμε την παλάμη στο στόμα έντρομοι. Ο. Ελύτης

Άρδευση; … ΄

Περίπου 885 εκ άνθρωποι εκτίθενται σε πιθανά προβλήματα υγείας, καθώς καταναλώνουν τρόφιμα, τα οποία προέρχονται από γεωργικές καλλιέργειες 300 εκατ. στρεμμάτων που αρδεύθηκαν, με λύματα των πόλεων. Η έρευνα εκτιμά ότι τα δύο τρίτα όλων των αρδευομένων γεωργικών καλλιεργειών (65%) βρίσκονται σε απόσταση έως 40 χλμ από τις πόλεις και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα αστικά λύματα. Οι αγρότες καταφεύγουν στη χρήση λυμάτων, συχνά αραιωμένων με νερό, π.χ. κάποιου ποταμού. Τα λύματα προτιμώνται από τους αγρότες λόγω των θρεπτικών συστατικών τους, που επιτρέπουν να γίνεται εξοικονόμηση στη χρήση δαπανηρών λιπασμάτων. Σε πέντε χώρες (Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Μεξικό, Ιράν) βρίσκονται οι περισσότερες αγροτικές καλλιέργειες που ποτίζονται με λύματα. Α. Θίμπο, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, Environmental Research Letters. ΑΠΕ-ΜΠΕ, 8/8/2017.

Αντι-κατάθλιψη 

Οι αγκαλιές «σκοτώνουν» την κατάθλιψη. Η σημασία της σωματικής επαφής μετά από την αγκαλιά είναι τότε σπουδαία ώστε χωρίς αυτήν όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού δυσλειτουργούν. Μια ζεστή αγκαλιά μπορεί να μειώσει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Το αγκάλιασμα προκαλεί χαλάρωση στο σώμα και στέλνει μηνύματα ηρεμίας στον εγκέφαλο, που με τη σειρά του τα μεταδίδει σε άλλα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα να μειώνεται το στρες, το άγχος, η αίσθηση της πίεσης και να αυξάνεται η ηρεμία του ατόμου. Μία αγκαλιά είναι ικανή να καταπολεμήσει το στρες και το αίσθημα κόπωσης αλλά και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και να «συνθλίψει» την κατάθλιψη. Μόλις δέκα δευτερόλεπτα αγκαλιάσματος είναι αρκετά για να αποκομίσεις πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Μια μικρή αγκαλίτσα μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος και να αυξήσει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης στην οποία κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί ως «ορμόνη της αγάπης» ή «ορμόνη της αγκαλιάς». Ζ. Αντωνιάδου Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. tilestwra.com. 30/8/2017. 

Ταξίδια «50 άνω

Το 56% των ταξιδιωτών άνω των 50 ετών προτιμούν να πάνε σε τουρ οπερέιτορ, εκ των οποίων το 40% κάνει κράτηση στο διαδίκτυο και το 16% από το τηλέφωνο. Το 48% δαπανούν περισσότερα από 3.000 GBP/άτομο ετησίως για διακοπές, με το 24% από αυτούς να δαπανά περισσότερες από 5.000 GBP/άτομο. Σχεδόν τα τρίτα τέταρτα ανέφεραν ότι κάνουν περισσότερες διακοπές μετά τα 50 παρά πριν. Περισσότεροι από το ένα τρίτο θεωρούν ότι τα καλά χρόνια για ταξίδια θα συνεχιστούν μέχρι 80 ετών. Οι Άγγλοι άνω των 50 ετών αντιπροσωπεύουν το 76% του πλούτου του Ην. Βασιλείου, με το 68% των ατόμων άνω των 55 να αυτοπροσδιορίζονται ως οικονομικά άνετοι. tornosnews.gr, Silver Travel Advisor 2017. 23/8/2017

Νέο κατάστημα … 

Με μεγάλη μου χαρά (και πολύ άγχος) σας παρουσιάσω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα στην παγκόσμια πλατφόρμα του etsy elismadeit. Εκεί θα βρείτε δημιουργίες που χρησιμοποιώ και εγώ: υφασμάτινα τσαντάκια, επαναχρησιμοποιούμενα καλύμματα τροφίμων από κερί μέλισσας, υφασμάτινες σερβιέτες, και άλλα. Κάθε δεύτερη εβδομάδα του μήνα θα προσθέτω νέες δημιουργίες όπως αυτά που ήδη ετοιμάζω: επαναχρησιμοποιούμενα καλύμματα τροφίμων από κερί σόγιας (επιλογή vegan), νέα σχέδια σε υφασμάτινες σερβιέτες, υφασμάτινες τσάντες για έξοδο αλλά και για ψώνια, και άλλα. Μη διστάσετε να μου γράψετε ένα καλό λόγο και να μου προτείνετε ιδέες που θα θέλατε να δείτε. Καλοδεχούμενες και οι παρατηρήσεις σας που θα γίνουν κίνητρο να βελτιώσω/αλλάξω (ή όχι) τις δημιουργίες. mammalmothermore.wordpress.com/2017/09/02/elis-made-it/. Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου. 2/9/2017. (σσ. ΜΠΡΑΒΟ Ελισάβετ, μπράβο. Καλή επιτυχία)

Αγροτικός χώρος 

Ο αγροτικός χώρος, δεν είναι μόνο παραγωγή τροφής, είναι φροντίδα για το περιβάλλον, είναι τρόπος να ζεις και να ευτυχείς, είναι μια ολόκληρη κοινωνία, και όχι εργοστάσιο παραγωγής τροφών, με βέβαια όχι (όχι) εκχρηματισμένο κέρδος, αλλά ικανοποίηση αναγκών, και για αυτό το οικονομικό σύστημα διαχείρισής του είναι η Κοινωνική Οικονομία

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Elismadeit, τα λέει όλα …. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: