ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εύα Καϊλή στη Euractiv.gr για το #SOTEU


Όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις και πολλά να γίνουν, προκειμένου να νιώθουν οι Ευρωπαίοι πολίτες ασφαλείς.

Το σχέδιο Juncker βοήθησε, αλλά πρέπει να βελτιωθεί, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες. Ο κ. Juncker υπογράμμισε την ανάγκη λογοδοσίας των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα στην κατάσταση διαφάνειας του ΕΜΣ.

Πρέπει επίσης να εμβαθύνουμε την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση της Ένωσης με ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, έναν ευρωπαϊκό υπουργό οικονομικών και έναν μηχανισμό που κρατά όλα τα κράτη μέλη στην ίδια σελίδα όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Επιπλέον, συμφωνώ ότι πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια των συνόρων μας με τη δική μας Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση.

Τέλος, και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ιταλίας και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη σε όλη την Ευρώπη για να επιτύχουμε μεγαλύτερη ολοκλήρωση.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Εύα Καϊλή στη Euractiv.gr για το #SOTEU Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: