ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Ξ.Σπηλιώτης:«Το ΤΕΙ είναι έτοιμο να διοργανώσει & 2ετή προγράμματα σπουδών σε επίπεδο ΙΕΚ»...


ΤΕΙ Θεσσαλίας: Τα αγροτικά σχέδια του νέου πρύτανη....
Η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία του «Οργανισμού Διαχείρισης Περιουσίας» του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που εδώ και έξι μήνες βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας ως σχέδιο Π.Δ. για έλεγχο νομιμότητας και υπογραφή, και η περαιτέρω προσπάθεια σύνδεσης της δραστηριότητας του ιδρύματος με την πρωτογενή παραγωγή και τη συνεύρεση παραγωγικών φορέων με νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο ίδρυμά και αυξάνουν την προστιθέμενη αξία, είναι οι βασικές προτεραιότητες του νέου πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Ξενοφώντα Σπηλιώτη.

Μιλώντας στην «ΥΧ», ο νέος πρύτανης αναφέρεται και στην επικείμενη αναβάθμιση της Αβερωφείου Σχολής από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «το προσωπικό υψηλής στάθμης του ιδρύματός μας μπορεί να σχεδιάσει τα προγράμματα σπουδών της αναμορφωμένης Αβερωφείου Σχολής, με γνώμονα τις νέες τεχνολογίες στον χώρο της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και της μεταποίησης για παραγωγή ασφαλών ανταγωνιστικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η γειτνίαση της σχολής με τις εγκαταστάσεις μας πρόκειται να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, λόγω μηδενισμού του κόστους μετακινήσεων, κάτι που δεν ισχύει για συνεργασίες με απομακρυσμένα ιδρύματα. Επίσης, σημαντικοί πόροι θα εξοικονομηθούν λόγω του υπάρχοντος εξοπλισμού εκπαίδευσης που είναι ήδη εγκατεστημένος στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και περιλαμβάνει θερμοκήπια τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλισμό μεταποίησης τελευταίας τεχνολογίας, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας, γεωργικά μηχανήματα κ.λπ.».

Καταλήγοντας, ο κ. Σπηλιώτης διευκρινίζει πως «το ΤΕΙ είναι έτοιμο να διοργανώσει και διετή προγράμματα σπουδών σε επίπεδο ΙΕΚ» και προσθέτει ότι «το πρόβλημα των σχολών που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα είναι η υποχρηματοδότηση που περιορίζει τις δυνατότητες. Επίσης, η οριακή στελέχωση με προσωπικό όλων των βαθμίδων είναι ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα. Θέματα που θα τεθούν επιτακτικά στα αρμόδια υπουργεία». 
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΤΕΙ Θεσσαλίας - Ξ.Σπηλιώτης:«Το ΤΕΙ είναι έτοιμο να διοργανώσει & 2ετή προγράμματα σπουδών σε επίπεδο ΙΕΚ»... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: